Belgien

Brugge - Oostende

31. maj
Vi havde faktisk planlagt at blive en dag mere, pladsen er optaget fra den 1. juni, men da vi finder ud af at 1. juni er helligdag i Holland og efterfølges af pinseferie, så bliver vi lidt nervøse for om vi kan finde en anden ledig plads inden alle pinsecampisterne slår sig ned, så vi vælger alligevel at køre videre. I første omgang mod Antwerpen i Belgien, men da vi har kørt rundt i Antwerpen i meget lang tid, uden at finde campingpladsen, fortsætter vi mod Brugge. 1. juni er ikke helligdag i Belgien, så vi vælger at tage chancen, selvom Brugge er meget besøgt i weekenderne.

Der er mange omkørsler pga. vejarbejde, og vejene er temmelig dårlige, så vi når først frem sent på eftermiddagen. Vi kører igennem en af byportene, med kun 10 cm. friplads på hver side af camperen. Godt at Bent er en fremragende chauffør. Vi kører igennem de smalle gader og den travle trafik, men ser ingen henvisninger til campingpladsen. Vi må spørge om vej og en flink dame hjælper os videre. Jeg forstår faktisk hendes belgiske anvisninger og det lykkes os at finde ud i udkanten af byen igen. 100 meter fra det sted hvor vi kørte igennem byporten fandt vi vejen til campingpladsen. Vi skulle bare have været drejet til venstre i stedet for at køre ligeud. Nåh, men vi fik da set byen. Den ser meget hyggelig ud, en gammel middelalderby.

På campingpladsen bliver vi selv bedt om at finde os en plads. Indskrivningen foregår i restauranten, hvor tjeneren skænker øl op til kunderne imens han tager imod vores campingpas. Vi bliver fristet og bestiller også 2 glas belgisk fadøl. Der er masser af ledige pladser, sæsonen er ikke startet rigtigt endnu. Der er høje hække mellem alle parceller, så vi er helt uforstyrrede. Vi parkerer og pakker ud. Der er ingen grund til at sætte læhegn op, hækkene giver masser af læ. Vi tænder grillen og steger et par hakkebøffer og luner flûtes. Et stykke flûte med smeltet ost er desserten. En stor varmluftballon svæver forbi over os, og giver gratis underholdning. Det begynder at regne, så vi trækker indendørs og henter 21 mails. Det er rart at få mails fra venner og familie!

Nattesøvnen bliver forstyrret en hel del af de nærliggende motorveje, så det bliver alligevel kun til en overnatning her, i stedet for en uge, som planlagt. De sanitære forhold er heller ikke for gode.

1. juni
Pakker, betaler (for meget) og kører de 2 kilometer ind til Brugge. Efter en rundtur i byen, finder vi en parkeringsplads for campere, ikke langt fra stationen. Cyklerne bliver spændt af og så går det mod centrum over de toppede brosten. Vi parkerer cyklerne ved den store kirke, som desværre er lukket, der skulle ellers være nogle flotte glasmalerier. Vi går gennem byen, får et bykort i informationen og nyder stemningen. Der er masser af folk i byen, og vi kan høre mange forskellige sprog rundt om os. Brugge er en middelalderby med masser af kirker, tårne og museer. Da vi må tage hensyn til den begrænsede plads i autocamperen, bliver vores souvenierindkøb begrænset til belgisk chokolade og belgiske vafler, inden vi cykler igennem en meget smuk park, med en lille malerisk sø med svaner, forbi et kloster og finder vores camper igen.

Vejrudsigten for området ser ikke for godt ud i de næste par dage, men vi vælger alligevel at køre mod Oostende for at finde en mere rolig plads. Oostende ser spændende ud med casino, store strandpromenader og mange færger. Vi kører lidt nord for byen og finder en campingplads i Bredene (Duinzicht), som kun ligger 100 meter fra vandet. Vi rekognocerer i området på vores cykler, og køber endnu en portion postkort og frimærker. Fortsætter langs strandpromenaden og over en bro for at komme over de mange klitter til den brede sandstrand. Det ligner nok fluepapir om en måneds tid, men i dagens kølige og blæsende vejr er der ikke mange på stranden. Vi har da også taget trøjer på for første gang siden afrejsen fra Danmark.

Vi vælger at tilbringe resten ad dagen inden døre. Det regner og blæser, men vi er jo også tæt på kysten.

2. juni
Vejret er stadig dårligt, masser af tunge, mørke skyer, regnbyer og blæsevejr. Vi går ud af strandpromenaden og køber ind i et supermarked. Vi finder en bager og køber baquette. På hjemvejen må vi lige forbi den lille dyrepark, der ligger ved siden af campingpladsen. Vi har hørt underlige skrig og vil gerne have bekræftet om det er fra en påfugl. Det er det. En påfugl spankulerer frem og tilbage, mens en flok rådyr kommer løbende hen til os. Det virker som om de er vant til at blive fodret.

Efter gåturen holder vi os inde i varmen. Vi hygger os med kryds og tværs og computerspil. Vi prøver flere gange at hente mails, men kan ikke få forbindelse. Til sidst ringer vi til Jette i Danmark, som undersøger om opkaldsnummer og forbindelse er OK. Det er alt sammen OK, men vi kan ikke komme igennem, får optagettone hele tiden. Bent forsøger at få parabolen til at vise danske programmer, men det lykkes heller ikke. Han ringer til Viasat, som checker at alt er OK og de konkluderer at vores parabol måske er for lille til at opfange signalet. Vi havde ellers fået besked på, at vi kunne se danske programmer helt til Portugal, så det er ikke tilfredsstillende. Det er heller aldrig lykkedes os at se DR1 og DR2 på turen, men det skyldes måske at vores parabol ikke finder det rigtige signal? Alt i alt en lidt frustrerende dag.

3. juni
Om natten regner og stormer det så meget, at Bent må ud og tage markisen ind. Den blafrer, hopper og larmer så meget, at vi (Susan) bliver nervøse for om den kan holde til stormen. Det rusker en del i autocamperen, og et eller andet klaprer larmende. Der kommer virkelig stærke vindstød. Senere hiver Bent for en sikkerhedsskyld, parabolen ned også. Læsejlet klarer dog vinden meget godt. Generelt bliver det en meget urolig nat og vi får ikke sovet meget. En god ting kommer der dog ud af det! Susan sover alligevel ikke, så hun henter morgenbrød hos nærmeste bager klokken 7. Det er jo søndag! På vejen hjem viser der sig pludselig en meget flot dobbelt regnbue. Den holder dog ikke længe, men bliver druknet i regnvejr. Vi studerer vejrudsigten. Det kolde, blæsende vejr vil fortsætte nogle dage endnu. Det er stadig meget koldt. Det regner og det stormer. Vi fryser og mangler søvn. Vi orker ikke at vente flere dage på godt vejr, men satser på, at der er bedre vejr lidt længere inde i landet. Måske hjælper det at køre til Frankrig?