Dresden - Königstein, Kyselka (Karlovy Vary), Cheb, Magdeburg, Dersau ved Plön.

10. juli 2006 - 27. juli 2006
Königstein: Camping Königstein, smuk beliggenhed, langstrakt plads, lige ned til Elben, med udsigt til Königstein borgen. Larm fra tog, men ellers fredelig plads. Gode bade- og toiletforhold. Mulighed for at købe mad og drikkevarer i restauranten på pladsen. Nemt at gå til byen eller togstationen (45 min med tog til Dresden). Meget hjælpsomme og søde på pladsen. Strøm betales efter forbrug og vi giver ialt 140 kr. pr. overnatning
Ventetid på færgen Udsigten fra vores campingvogn
Bastaiklipperne
Bastaiklipperne
Frokost i Dresden
Nymfer i Dresden
Frauenkirche i Dresden
Fæstning Königstein
Fæstning Königstein Udsigt fra campingpladsen
Rodosov/Kyselka nær Karlovy Vary (nordvestlige Tjekkiet): Camping Na Spici, stor plads, ligger ved Ohre-floden. Man kan bade i floden. Bad og toiletforhold er lidt slidte og der er lidt for få til de mange mennesker. Der er en del traffik på pladsen og mange mennesker, men roligt om natten. Der er restaurant på pladsen med dejlig mad. Der er et stykke ind til en større by. Vi giver ialt 100 kr. pr. overnatning
Kurvand i Karlovy Vary
Karlovy Vary
Overdækket bro i Radosov
Syngende springvand i Marianska Lazna
Campingplads Na Spici
Susan i Ohrefloden
Cheb (nordvestlige Tjekkiet) : Kemp Vaclav, smuk beliggenhed, ned til stor badesø. Rolig, men mange børnefamilier. Gode bade- og toiletforhold. Mulighed for at købe mad og drikkevarer i restauranten på pladsen. Langt til nærmeste by. Smalle tilkørselsveje. Lidt omstændig indtjekning. Vi giver ialt 140 kr. pr. overnatning
Sump i Soos Torvet i Cheb
Campingpladsen i Cheb
Campingpladsen i Cheb
Magdeburg: Campingplatz Barleber See, god beliggenhed ned til stor badesø. Meget tæt på motorvejen. En meget stor plads, med stort fastliggerområde, stort teltområde og turistområde på åben græsplæne. OK bade- og toiletforhold, men langt til badebygningen, som ligger i fastliggerområdet. Mulighed for at købe mad og drikkevarer flere steder på pladsen. Store aktivitetsområder, mange børnefamilier. Skibselevator 2 km fra pladsen. Vi giver ialt 120 kr. pr. overnatning
Campingpladsen i Magdeburg Campingpladsen i Magdeburg
Hus i Magdeburg
Skibselevator i Magdeburg
Det skæve tårn i Magdeburg
Bent spiser Döner
Dersau nær Plön: Camping Seeblick, smuk beliggenhed i lille fredelig by, ned til Grosser Plöner See. Rolig og fredelig plads. Særdeles fine bade- og toiletforhold. Mulighed for at købe mad og drikkevarer på grillen på pladsen og god butik med dagligvarer. Flere restauranter i nærheden. Utroligt hjælpsomme og søde på pladsen. Der er få meter til søens badestrand og en lille lystbådehavn. Man kan gå tur langs søen og sejle en rundtur med en lille færge, som lægger til få hundrede meter fra campingpladsen. Vi giver ialt 100 kr. pr. overnatning
Grosser Plöner See Plön
Sejltur på Grosser Plöner See
Groswser Plöner See
Bent griller
Vores søde værter
Traktor i aktion Vores nye plads
Dagbog:

Mandag den 10.07.06
Klokken er 6.05 da vi kører fra Glostrup. Vejret er fint, det er let skyet. Det er godt kørevejr. På tilkørslen til motorvejen mødes vi med Peter og Marianne, som allerede holder og venter på os.

Trafikken glider pænt, uden problemer og klokken 7.55 ankommer vi til Gedser færge og drikker en kop kaffe, mens vi venter på afgangen klokken 9.00. På færgen hygger vi os, men da vi kommer ned på bildækket lige før vi skal køre fra borde, giver GPS'en en fejlmeddelse om at den går over på batteri. Den har ikke ekstern strømforbindelse! Det lyder da lidt underligt, og da Bent forsøger at starte bilen opdager vi at det vist ikke kun er GPS-en der mangler strøm. Det er også bilen. Meget morsomt, at holde på en færge og vente på at skulle køre af og så ikke kunne starte - Nåh, der er ingen færgefolk at finde. Vi fortæller dem i bilen bag os om problemet, så kan den da køre udenom, når vi skal fra borde. Vi aftaler med Peter og Marianne hvor vi mødes, når vi kan køre igen - og så er der ikke andet at gøre end at vente på at der kommer nogle færgefolk til syne, så vi kan gøre opmærksom på vores lille problem.

Endelig går porten op og Susan får fat på en hjælper, mens Bent gelejder folk udenom vores bil og campingvogn. Det er ikke første gang de er stødt på det problem på færgen, så de får hurtigt fat på et mobilt startbatteri og få minutter senere kan vi køre fra borde. Mon ikke vi fremover husker at slukke for strømmen til campingvognen, når vi er på færgen??

På Waldsleben rasteplads spiser vi frokost. Trafikken glider fint og vi undgår fuldstændig køkørsel indtil vi når til Dresden midt i myldretiden kl 16.45. Vi holder i kø på det nye motorvejsstykke mellem Dresden og Pirna i 15 minutter. Det er meget varmt og vi har vist alle røde kinder og trang til kolde drikke, da vi når vores campingplads Camping Königstein kl. 17.40. Gps'en har igen gjort arbejdet, vi kommer direkte til campingpladsen, men her må vi vente igen. Bommen til toget er nede, og vi skal lige over skinnerne for at komme ind på campingpladsen. Vi holder nok og venter i 10 minutter før bommene går op.

På campingpladsen har vi reserveret pladser og vi bliver pænt modtaget af Vilhelm, som på sin cykel viser os på plads på flodbredden - han har lige gemt de bedste pladser til os - og det er jo herligt! Pladserne er lige ned til floden (Elben) i den fjerneste ende af campingpladsen. Lidt langt fra bad og toiletter, men til gengæld har vi pladsens vandhane på nabopladsen, så vi skal da ikke løbe langt efter vand. Der er temmelig langt til strømskabet, så det er godt Bent altid har 25 m forlængerledning med. Vilhelm sørger for at alt er i orden inden han forlader os, og snart kan vi nyde en flaske koldt vand i campingstolene, som hurtigt kommer frem. Det er stadig varmt, over 30 grader.

Vi hiver markisen ud for at få lidt skygge og finder os hurtigt til rette. Vi er trætte efter 12 timer undervejs (621 km), så Susan klarer lidt nem wokmad med kyllingebryst, ris og sursød sovs.

Tirsdag den 11.07.06
Vi bor lige ved siden af jernbanen, så vi kan høre de store godstog som drøner forbi - også om natten. Vi kan også følge flodprammene på floden, og folk i kanoer, kajakker og både. Livlig trafik. Vi sætter forteltene op, så vi kan få lidt skygge. Bent afprøver vores digitale tv-antenne, men uden held. Senere får han besked på at de slet ikke er gået over til digital tv endnu i dette område, så vi må se analog tv.

Bagefter kører vi en formiddagstur. Vi har læst om en sporvogn, der kører en flot og romantisk tur fra Bad Schandau, som er vores naboby. Vi finder hurtigt sporvognsskinnerne, men ser aldrig startstedet. I stedet følger vi sporvognsskinnerne i bilen og kører langs en lille flod og ind i skoven. En dejlig lille tur. Vi fortsætter og leder efter et byggemarked. Peter mangler et samleled eller en forlængerledning. Vi finder den nærmeste større by (Sebnitz), men ikke noget byggemarked. Vi går ind i isenkræmmere og lignende, men uden held. I stedet finder vi et lille listigt sted, hvor de lokale spiste frokost og vi fulgte trop. Det blev en hyggelig oplevelse. Vi fik fire forskellig slags mad og det hele var lækkert (og billigt).

Vi kørte videre til Neustadt, og her lykkedes det at finde elkabel og sko. Det er simpelthen for varmt til at sole sig, vi går kun ud i solen, når det er strengt nødvendigt og ellers holder vi os mest muligt i skyggen. 35 grader i dag.

"Tøserne" bliver sat af inde i byen og går ind for at købe postkort og mælk og følger derefter floden hjem til campingpladsen. Det tager kun 10 minutter at gå fra togstationen til campingpladsen (og næsten lige så lang tid at gå fra campingpladsens indgang til de bagerste pladser, hvor vi bor).

Aftensmaden spiser vi på campingpladsens restaurant. Det er dejlig mad til rimelige priser. Vi kan desværre ikke sidde ude på restaurantens terrasse i dag, så vi må åbne vinduerne i spiselokalet og så løber vi ud i den friske luft og drikker færdig bagefter. En af campingmændene fortæller at ved oversvømmelserne i 2002, gik vandet en meter højere end restaurantens tag. Det vækker lidt til eftertanke. Restauranten ligger nemlig oppe på tredie terrasse over floden, hvor vi bor helt nede ved floden. Dalen er meget bred på dette sted, så det må have været ufattelige store vandmængder, der har strømmet forbi. Utroligt. Vandet stod 11,85 m over normal vandhøjde.

Onsdag den 12.07.06
Klokken 8.15 mødes vi og går ind til togstationen. Vi tager toget klokken 8.47 ind til Dresden. Det er en tur på ca 45 minutter og vi kan sidde oppe på øverste etage i toget og nyde udsigten undervejs. Vi følger floden det meste af vejen og kan se ud på Bastai klipperne, da vi passerer dem. Mange af husene, der ligger ud til jernbanen er ikke kønne. Det er gamle betonbygninger fra østregimets tid.

Vi ankommer til Dresden lige til åbningstid og slentrer ned ad Prager Strasse til det gamle bycentrum. På Prager Strasse er der skudt flere store hoteller op og der er lavet udsmykning med hesteskulpturer, der er blevet dekoreret i forskellige farver og mønstre for at fejre byens 800 års jubilæum.

Inde i centrum skal vi først lige se Frauenkirche, som er blevet genopbygget og næsten lige er blevet færdig. Man har genbrugt så mange af de gamle sten fra kirken som muligt og har ladet de gamle sten beholde deres sortsvedne farve, så man tydeligt kan se dem i den nye flotte lyse runde kirkebygning. En side af det ene klokketårn stod tilbage, men ellers var hele kirken sønderbombet og brændt. Vi er ikke de eneste, der har fået den ide, så vi må stå i kø for at komme ind - heldigvis i skyggen, for det er meget varmt.

Inde er kirken utrolig pompøs. Masser af guldudsmykning og malerier i pastelfarver - næsten for meget! Der er overdækkede gange oppe i kuplen, så ved første øjekast, ligner det mere et operahus end en kirke. Der er halvrunde siddepladser, så folk fordeler sig hurtigt rundt. Der er utroligt mange mennesker inde i kirken, så det er lidt svært at møve sig frem for at se det hele. En meget usædvanlig kirke/monument.

Ude i solen bevæger vi os ned mod floden og op på Brühlsche Terrasse, hvor det lufter lidt. Vi sætter os og bestiller cappucino, mens vi kan iagttage livet omkring os. Masser af mennesker, der defilerer forbi i det gode vejr. Flot udsigt ned over Elben, hvor vi kan følge trafikken på floden og se opstillingen til friluftsbiografen, som man kan opleve i disse dage.

Vi bevæger os videre forbi Semperoperaen og slottet og ind i Zwinger, hvor vi leder efter klokkespillet med de 40 klokker af Meissen-porcelæn. Bent finder klokkespillet lige over vores hoveder! Vi fortsætter gennem haven forbi springvandene som giver en illusion af kølighed mens vi passerer og ind i en baghave med springvand og skulpturer af badenymfer. Dejligt kølig i varmen. Vi går tilbage langs slottet og den 102 meter lange porcelænsfrise langs Augustusstrasse, hvor man kan se mange af de saksiske herskere.

På Marktplads finder vi en god plads i skyggen og bestiller frokost og kolde drikkevarer i det varme vejr. Vi shopper lidt og tager toget tilbage til campingpladsen kl 14. Vi er hjemme ved tretiden og det er 36 grader, så vi må lige have fødderne lidt op og en kop kaffe og slappe lidt af.

Vi spiser bare rugbrød til aftensmad og går op til campingpladsens restaurant for at få noget koldt at drikke. Da vi kommer hjem har vi fået nye naboer på begge sider (danskere!).

Vores Pragtur i morgen er blevet aflyst, så vi må finde på noget andet..

Torsdag den 13.07.06
Det er "kun" 22 grader da vi vågner ved larmen af en stor flodpram, der forsøger at skubbe endnu en pram op mod strømmen.

Efter morgenrutinerne og lidt fredeligt tempo i varmen, kører vi alle fire sammen mod Bastai klipperne. De ligger på den anden side af floden, så vi kører gennem Bad Schandau gennem gyldne marker og skyggefulde skovområder i det bakkede område. Vejene er smalle og ujævne, når vi kommer væk fra de store veje. Vi parkerer og kører med hestevogn det sidste stykke ud til klipperne. Vi ankommer samtidig med et hold busturister, så vi forsøger at undgå dem lidt for at få fred til at nyde udsigten.

Vi er 170 m oppe og har en blændende flot udsigt ned over floden, som snor sig langt nede. Vi kan følge toget med øjnene. Det ligner et legetøjstog heroppefra.

Der er forskellige udsigtspunkter hvor vi kan stå og nyde udsigten, og hvis tørst, sult eller trang til souvenirs bliver for stor, så kan alle disse behov dækkes i de små butikker ved siden af klipperne.

Vi behøver dog ikke bevæge os mange skridt ned af gangstien, før alt dette forsvinder og det eneste vi ser er de mange trin man skal følge ned af stien og den flotte udsigt ned fra klipperne. Stien er lang og stejl og med trin hele vejen, så Bent og Marianne bliver på toppen i varmen, mens de to med højdeskræk begiver sig ned af stien! Vi er ikke nået langt ned før vi må over en lang bro, for at komme videre langs klipperne på den anden side. Broen klarer vi i flot stil og efter at have taget nogle billeder ude på midten fortsætter vi ned ad den stejle snoede sti.

Nu er det 30 grader og det er en varm tur, men så længe det går nedad er tempoet fint. Vi stopper ved de flotte udsigter og nyder synet. Vi synes at vi har gået meget langt da vi møder et par tyskere, som kommer fra den modsatte retning. Vi spørger hvor lang stien er og de svarer "endnu ½ time, men der er et flot udsigtspunkt nede efter det næste hjørne"! Nåh - den udsigt må vi da lige have med, så vi fortsætter lidt endnu, men bliver derefter enige om at vende om, så de to på toppen ikke bliver urolige. Det bliver en hård tur op af alle trapperne, men vi er blevet modigere og klarer nu fint at gå ud til et lille tårn via en bro fra den store bro. Flot udsigt igen!

Vi må have forbrændt et par kalorier på vejen og heldigvis venter Bent og Marianne med kolde drikkevarer, så vi kan køle lidt ned inden vi fortsætter. Vi går tilbage til parkeringspladsen igennem skoven (ingen hestevogn denne gang).

Vi kører hjem til Königstein og køber frugt og grønt i Edeka og kører en runde i byen inden vi fortsætter hjem til frokosten. Vi kan høre lidt torden rumle bag bjergene, og der kommer gerne lidt skyer om eftermiddagen, men vi har endnu ikke set regn. I dag bliver det dog til et par få dråber, men efter et kort øjeblik er det overstået. Det er 36 grader, så vi henter ofte vand til vandflaskerne.

Fredag den 14.07.06
Fra vores campingplads kan vi se fæstningen Königstein ligge højt oppe, der hvor Elben snor sig og løber uden for synsvidde. Nu må det være på tide at komme op og se den tæt på. Vi kører op til den parkeringsplads, der ligger tættest på fæstningen og hopper på et lille tog, som bringer os det sidste stykke op til fæstningen. Vi bliver sat af for foden af nogle høje stejle klipper. Herfra er det nemt at forstå at den borg har været en af Europas sikreste, den har været svær at indtage. Vi køber billetter og går hen til en elevator, som fører os 190 meter op gennem klipperne - op til toppen af fæstningen, hvor vi træder ud og kan se ned over landskabet. Herfra har fjenderne været synlige på meget lang afstand.

Vi går rundt på anlægget, ser den imponerende 152 meter dybe brønd, hvor det tager en kande vand 16½ sekund at nå bunden af brønden. Der er så langt ned at plasket ikke kan høres, men det kan følges på en videoskærm! Vi ser kommandantens indkvartering, bageriet, depotrum, fangehullerne og de store jerndøre, som kan lukke fjenden ude. Skatkammeret, hvor rigets værdier blev gemt, så snart der var uro og krise i området. Uhyggeligt at tænke sig at borgen har været brugt til fanger så sent som under 2. verdenskrig.

Vi følger kanten rundt om hele anlægget (næsten) og kan nyde den flotte udsigt og se de mange gamle kanoner. Vi kan se Elben sno sig forbi campingpladsen og vi kan se over til Bastai-klipperne. Borgen er en flot oplevelse, til gengæld er souvenirbutikkerne stadig på gammelt østtysk niveau. Vi tager det lille tog ned igen.

På hjemvejen stopper vi ved Edeka og køber ind til aftenens grillmad. Det er varmt 35 grader.

Lørdag den 15.07.06
Der har været et totalt klimaskifte. Temperaturen har udendørs været helt nede på 12 grader i nat, og nede på 16 grader indendørs. Snart kommer solen frem og hurtigt bliver det varmt igen og vi kommer op på 28 grader.

Susan er forkølet og har feber, så vi tager en afslappet dag

Marianne vil i spa-bad i nabobyen og vi andre kører derover og sætter hende af, til et par timers ren velvære. Vi køber lidt mad til grillen imens og kører hjem og slapper af, mens Peter henter Marianne igen efter en dejlig oplevelse.

Bent starter grillen om aftenen og Marianne laver salaten til.

Søndag den 16.07.06
Det har været køligt i nat, men i løbet af dagen stiger temperaturen til 27 grader - ikke en sky på himlen og kun en stille brise indimellem, så det er HOT.

Vi kører en formiddagstur. Vi har læst om en smuk rute i guidebogen. Det viser sig at ruten følger den vej vi kørte til Bastei klipperne, så der var ikke meget nyt at se. For at køre en anden vej tilbage, fortsætter vi til Pirna og krydser Elben der, inden vi kører hjem igen. Det kan mærkes at det er søndag. Forretningerne er lukkede og der er ikke mange mennesker på gaderne. Til gengæld er der massiv trafik på floden, hvor hjuldampere, kanoer og kajakker slås om pladsen.

Vi slapper af og læser. Der skal pakkes sammen, så vi kan fortsætte til Tjekkiet i morgen. I aften spiser vi på campingpladsens restaurant.

Mandag den 17.07.06
Det er Susans fødselsdag og Bent serverer morgenkaffe. Vi er allerede vågne 6.30, så vi bader og pakker stille og roligt sammen. 8.55 kører vi fra campingpladsen. Vi kører et langt stykke med Elben på den ene side og de træklædte skråninger på den anden side, en flot køretur. Vi når den Tjekkiske grænse 9.15. Der er ingen kontrol. Vi køber en motorvejsvignet i en kiosk lige efter grænsen. Vi giver 50 kr. for 14 dage.

12.15 ankommer vi til campingpladsen i Kyselka ved Karlova Vary i Tjekkiet. Den ligger ved Ohre floden og der er mange mennesker. Bad og toiletfaciliteter virker lidt slidte og underdimensionerede til højsæsonen. Til gængæld er der lækker mad til rimelige priser i restauranten. Vi slår markisen ud for at få lidt skygge i varmen. Selvfølgelig er det fint vejr. Susan har nemlig fødselsdag ;o) Peter og Marianne giver gode gaver og om aftenen nyder vi en god middag i restauranten med lækker laks/bøf og tjekkiske pandekager med is til dessert.

Det er over 40 grader.

Tirsdag den 18.07.06
Vi har droppet af køre til Prag. Det er for varmt at køre så langt. Vi kører en tur til kurbyen Karlovy Vary. Byen er bygget på to stejle skråninger og i mellem dem ligger hovedgaden. Da vi nærmer os centrum af de meget stejle gader, er gaden spærret af en bom, så vi må tilbage og prøve fra den anden side. Nu finder vi centrum, men ingen ledige P pladser. Vi må spørge om hjælp og bliver henvist til et hotel, hvor de sælger P-tilladelser. Det viser sig at byens P pladser åbenbart til en vis grad kontrolleres af hotellerne, som så lejer P pladserne ud. Nu kan vi parkere (tror vi), men vores plads er optaget, så Peter går tilbage til hotellet og får ændret P tilladelsen til et andet nummer og så lykkes det endelig.

Vi går igennem en gang, hvor en del af byens kilder springer. Den varmeste er 72 grader. Vi smager på vandet og det smager varmt, salt og metallisk. Folk går rundt med små kander med tud, som de drikker af fra de forskellige kilder. Når man drikker af tuden, risikerer man ikke at skade tænderne! Vi går igennem hovedgaden, med flotte huse, dyre butikker og masser af smykkebutikker. Ingen tvivl om at kunderne her har penge nok. Bent har lovet Susan en Swarowski krystalfigur, men hun falder for en keramikfigur af en nøgen, buttet kvinde, som sider på en brosten - og så får hun den i stedet for. Vi drikker cappucino på hovedgaden. Det er igen omkring 40 grader, så vi holder os mest muligt i skyggen.

Vi tager med en lille tovbane/sporvogn op til toppen af den ene skråning over byen. Oppe på toppen er et tårn. To af os tager elevatoren op og to af os går op af alle trapperne. Oppe fra tårnet er udsigten fantastisk. Vi trasker tilbage gennem byen og leder efter en pengeautomat. Vi finder den og kigger lige ind i kirken og en håndarbejdsforretning inden vi finder bilen igen.

På udvejen bemærkede vi en Tesco og den kører vi tilbage til. Vi er sultne og spiser kinamad i centret inden vi køber ind. Mest for at få en chance for at drikke noget koldt! Vi er trætte og påvirkede af varmen, da vi kører hjem, så vi slapper af og spiser rugbrød om aftenen.

Onsdag den 19.07.06
Vi starter dagens udflugt med at køre til en speciel overdækket bro, som går over Ohre floden ikke ret langt fra campingpladsen. Broen er gammel, men er lige blevet restaureret. Den ligner en af broerne fra "Madison County" filmen. Bagefter kører vi til Marianska Lazne - en af de andre kurbyer på egnen. En køn køretur gennem skov og åbne landskaber. Byen er mere hyggelig end Karlovy Vary og omgivet af park og grønne områder. Vi ser på kilderne og går gennem byen. Vi går forbi det syngende springvang, men det synger kun hver anden time og det passer ikke med de tidspunkter, hvor vi passerer. Vi finder en Internetcafe og læser mails, men det lykkes ikke at lægge hjemmesiden på nettet. Bagefter finder vi en lille shop og køber billige t-shirts.

Vi bliver sultne og går ind på en restaurant og bestiller gullash. Meget lækkert. Vi slentrer tilbage gennem byen og kører igen til Tesco for at købe ind til grillmad i aften. Vi er hjemme til kaffetid og om eftermiddagen hører og ser vi ti helikoptere passere lige over hovedet på os. Lidt senere passerer de endnu en gang.

Om aftenen griller vi kyllingebryst. Igen har det været omkring 40 grader.

Torsdag den 20.07.06
Vi tager en slappe af dag. 43 grader! Susan bader i floden, vi går en rundtur på campingpladsen. Vi kan kun se tjekkiske tv-kanaler, så Bent ser Tour de France i restauranten. Om aftenen spiser vi middag i restauranten og bagefter får vi cappucino i naboteltet.

Fredag den 21.07.06
Vi pakker sammen og tager afsked med Peter og Marianne. De bliver en dag mere, men vi vil gerne vestpå, nær den tyske grænse for at se nogle vulkanse svovlsumpe, så vi har fundet en campingplads i Cheb (Camping Vaclav) til en enkelt overnatning.

Det første stykke vej fra campingpladsen har vi kørt nogle gange før og vi ved allerede at der er meget ujævn vej og en masse vejarbejde, så det tager et stykke tid at komme ud forbi Karlovy Vary. Da vi er kommet ud forbi byen bliver vejene meget bedre og der er ikke meget trafik. Vi kommer til campingpladsen 10.45 og må vise begge pas for at komme ind! Vi finder hurtigt en god plads og hiver stolene frem.

Vi kører ud til svovlsumpene med det samme og ender med at gå rundt derude på det varmeste tidspunkt. Det er 36 grader. Sumpene er ikke nogen kæmpestor oplevelse, men det er da spændende at se hullerne i jorden, hvorfra det lyder "plop, plop", når massen bobler op af hullerne. Jorden omkring hullerne er mørk. Der hvor krystallerne er tørret ud, ser det ud som om jorden er dækket med et lag sne, men det er bare tørrede krystaller.

Vi kører videre ind til Cheb by og går en tur. Det er en hyggelig by med meget velholdte pastelfarvede huse omkring torvet. På selve torvepladsen ligger 11 små huse, som er vokset i højden, for de måtte ikke fylde mere i bredden end de gamle torveboder, der stod der før husene blev bygget. Vi går meget omkring og det er alt for varmt, så vi må købe kold cola i en bod, for at få kræfter til at fortsætte.

På hjemvejen køber vi ind i Tesco. Tilbage på campingpladsen slapper vi af, men lidt senere er der kræfter til at udforske pladsen. Pladsen ligger smukt ned til en opdæmmet sø. Vi kan ikke få plads ned til søen, der er optaget, så vi ligger lidt oppe bagved, tæt på toiletbygningen. Der er mange børn på pladsen, så der er meget aktivitet. Det er en rar plads med gode muligheder for at bade i søen.

Lørdag den 22.07.06
Vi forlader campingpladsen tidligt, så vi ikke skal køre i den værste varme. Vi kører nordpå mod Magdeburg. Der er ikke meget trafik og vejene er fine det meste af vejen.

Vi ankommer til campingpladsen i Magdeburg, Barsleber See 12.45. Campingpladsen er meget stor. Der er store fastliggerområder med havenisser og tage på teltene, men de ligger lidt tilbagetrukket, så man ikke lægger mærke til dem. Vi får en god plads i første række med udsigt til den store badesø. Ved siden af campingvognene er et stort teltområde, som minder mest om Roskildefestival - dog uden musik. Der er boder, som sælger is og mad, og der er masser af plads til at spille volley, fodbold og lege. Langs søbredden er store strande og der er masser af mennesker i vandet. Dette store rekreative område bruges også af dagsgæster, som bare vil til stranden uden at campere. Der er langt mellem bad og toiletbygninger - og der er kun to bygninger til så mange mennesker. Vi bader i søen og det er skønt med sandstrand og let tilgængelig få meter fra vores campingvogn. Om aftenen spiser vi på campingpladsen og går rimeligt tidligt i seng.

Søndag den 23.07.06
Der var noget støj i aftes fra de unge som festede på teltpladserne og tidligt her til morgen kan vi høre at bagboens mange unger er sendt ud og lege.

Vi kører en tur tidligt, så det ikke er blevet for varmt. Der er en skibselevator i nærheden, og den skal vi da lige se. Faktisk ligger det kun 2 kilometer fra campingpladsen, så det er nemt at finde. Der er to sluser ved siden af hinanden. Den ene er en gevaldig elevator, som kan løfte skibene op til 18 meter. Der er ikke nogle skibe på vej igennem, men vi kan gå op i udsigtstårnet som ligger ved siden af, så vi kan overskue begge sluser oppefra og samtidig se ned over søen ved campingpladsen.

Vi fortsætter ind til Magdeburg by. Susan har læst om et meget skævt tårn, som er bygget til en haveudstilling i 1999 i Elbauenpark. Det vil vi lige se, mens vi er her. Adressen er kodet ind på GPS'en og vi findet nemt stedet, men det er ikke så nemt at finde tårnet. Det ligger i en park og vi må betale entre, for at komme ind. Vi må gå et pænt stykke og over en bro, for at komme over til tårnet - og det er rigtigt - det ER skævt. Inde i tårnet er en udstilling med forskellige emner på hver etage, med f.eks skelsættende opfindelser og nogle af den kan man selv prøve. Bent trykker selv sit navn med gamle egyptiske skrifttegn!

Udenpå tårnet er der en slags skæv vindeltrappe, som man kan følge helt op til toppen, men det orker vi ikke i varmen. I stedet får vi en kold cola inden vi ser det hele lidt fra oven. Der kører en højbane rundt i parken og vi prøver en tur - det er dagens første tog. Vores indgangsbilletter gælder også til et tropehus med sommerfugle og krybdyr og selvom det kræver en lang gåtur gennem hele parken, så går vi derover i varmen. Undervejs kommer vi forbi tribuner, legepladser, forskellige udfordringer - den ene er en slags fodcykel og den skal Susan selvfølgelig lige prøve. Der er masser af balanceredskaber og øvelser, som er stillet op og det må være alletiders sted at have unger med, men haven er næsten tom, mens vi er der. I tropehuset er der selvfølgelig varmt og fugtigt og det er næsten ikke til at holde ud. Der er nogle meget store flotte sommerfugle, som flyver om ørerne på os. En guide er helt på tæerne og peger og fortæller, så vi ikke går glip af noget. Vi må hele vejen tilbage gennem parken for at komme ud igen, men det har været en god oplevelse.

Vi fortsætter køreturen igennem Magdeburg og ser de mange monumentale betonbygninger. Indimellem er der nogle meget flotte huse og nogle meget moderne. En god blanding. Byen virker luftig og til at overskue, men der er ikke mange mennesker på gaderne. Det er søndag og varmt. Campingpladsen holder middagslukket fra 13-15, så vi kan lige så godt fortsætte turen. Vi kører gennem en lille by, lige udenfor Magdeburg og ser pludselig 3-4 storke i en storkerede på toppen af en skorsten. I næste by finder vi en pengeautomat og supplerer vores kontantbeholdning. Vi kan ikke bruge vores Visakort ret mange steder, så det går lidt ud over kontanterne. Ved siden af banken ligger et lille spisested og vi går ind for at få frokost. Det eneste der serveres er Döner, så det må vi prøve. Vi får det serveret i et brød med masser af salat. Lækkert. Værten underholder os under hele frokosten og sørger godt for os.

På vej hjem, kan vi se at der skibe på vej gennem slusen og det må vi lige se, så vi kører derud igen og ser skibene passere. Hjemme på campingpladsen kommer vi 15 minutter før porten åbnes, så vi må parkere på pladsen udenfor og så henter Bent bilen senere. Vi når lige at bade inden det lyder i højttalerne "alle skal op af vandet, der er tordenvejr på vej". Lyn og torden var der masser af, men vi fik ikke så meget som en dråbe regn. Vores telefonoplader virker ikke og da et par danskere sagde hej var Bent hurtig til at spørge om de havde en oplader til Nokiatelefoner. Det havde de og vi fik lov at låne den, så nu er telefonerne opladet igen.

Mandag den 24.07.06
Klokken 8.15 kører vi fra Magdeburg, der er utroligt mange lastbiler på motorvejen og der er lidt kø ved de større byer. Det er stadig varmt 31 grader. Ved Hamburg holder vi i kø i ½ time. Campingpladsen i Dersau ved Plön har middagslukket fra 12.30 til 14, så efter at vi har set hvor campingpladsen er, kører vi til nærmeste by for at handle. Vi finder en Aldi. Da vi kommer tilbage til campingpladsen 14.20 er der stadig middagslukket på kontoret til 14.30, men nu kan vi da komme ind af bommen og vente indenfor. Værtsparret er meget søde og hjælpsomme. Vi behøver ikke udfylde nogle papirer nu, det kan vi gøre når det passer os. Campingfatter finder en fastliggerplads til os selvom der ellers er helt udsolgt på pladsen. Han hjælper også med at køre campingvognen på plads.

Campingpladsen ligger lige ned til Grosser Plöner See, med dejlig udsigt over søen. Der er fredeligt og stille, svalerne flyver lavt og solen skinner. Der er heldigvis enkelte skyer. Der er indkøbsmuligheder på pladsen og en grillbar og ellers er der ikke langt at gå til byens spisesteder. Vi har købt ind til grillmad, så efter en lille gåtur og afslapning, laver Bent mad til os.

Det er en rar plads og vi føler os straks godt tilpas. Det er en af de rareste pladser vi har været på. Bad og toiletfaciliteter er meget fine. Der er få meter til søens badestrand og en lille lystbådehavn. Man kan gå tur langs søen og sejle en rundtur med en lille færge, som lægger til få hundrede meter fra campingpladsen.

Tirsdag den 25.07.06
Solskin og varme, 31 grader. Vi kører en tur rundt om Grosser Plöner See. Det er en smuk tur med skiftevis udsigt over søen og køretur gennem skoven og gennem små stille landsbyer. I Plön parkerer vi og går en tur gennem hovedgaden og torvet. Der er marked i dag, så der er masser af mennesker, som nyder det fine vejr. Hovedgaden er hyggelig med masser af små forretninger og vi sætter os og får en cappucino og en cola og kigger på menneskemængden.

Vi er friske på en tur mere, så vi kører videre til Kiel og finder nemt en parkeringsplads ved det store shoppingcenter ved siden af stationen. Der spiser vi frokost og Bent køber et par lækre t-shirts på udsalg. Vi er hjemme til eftermiddagskaffe og sidder i skyggen og hygger os.

Om aftenen går vi en tur langs søen og spiser aftensmad på en lille restaurant. Bents ølglas er ret ulækkert med gammel læbestift på kanten, så han får det hurtigt byttet. Maden er ikke ekseptionel, men vi hygger os alligevel.

Onsdag den 26.07.06
Det er skyfrit og 33 grader. Det er perfekt vejr til en sejltur på søen. Vi tager den første rundtur klokken 10.55. Den varer to timer. Vi sætter os op på det øverste af de tre skibsdæk, så vi kan mærke en let brise, når vi sejler. Vi har en flot udsigt heroppefra og vi kan se folk, som sejler på søen eller bader. Der er masser af fugle og vi kan se de byer fra søsiden, som vi kørte igennem i bil i går. Færgen lægger til 5-6 steder, og det er muligt at stå af og genoptage sejladsen med en anden færge. Vi har allerede været inde i Plön, så vi bliver ombord.

Vi har fået masser af sol, da vi går fra borde. Det var en god sejltur.

Vi sidder lidt og snakker om at campingpladsen er dejlig, og hvorfor ikke bare lade campingvognen stå, så vi kan komme ned hertil og nyde mere af sæsonen i stedet for at den bare skal stå hjemme på parkeringspladsen indtil påske? Så slipper vi også for at slæbe campingvognen med hjem og sparer lidt på færgebilletterne.

Ideen fænger og vi tager en snak med campingmutter og får en liste over ledige pladser. Vi finder en plads, som er perfekt for os og beslutter os for at betale for resten af sæsonen og lade campingvognen stå. Pladsen er 80 m2 med vand, el og vandafløb. Der er få meter til stranden og få meter til badehuset og shoppen. Vi aftaler en fin pris for resten af sæsonen, og så begynder vi at pakke ting i bilen, som skal med hjem.

Torsdag den 27.07.06
Der bor allerede nogle på vores nye plads, så vi må vente på at de forlader pladsen inden vi kan få flyttet campingvognen over på plads. De kører klokken 11.15 og så skal vi have flyttet campingvognen - MEN nu vil vores bil ikke starte. ØV. Campingfatter (Hans-Heinrich) kommer med sin bil og vi prøver med startkabler at få liv i bilen, men uden held - den er helt død! Bent bliver nødt til at ringe til SOS og rekvirere starthjælp og de lover at komme indenfor 1-2 timer med starthjælp eller bugsering.

Hans-Heinrich gør alt for at hjælpe os. Han har ikke trækkrog på sin bil, men så henter han bare sin traktor og kommer kørende gennem campingpladsen med traktorens store grab oppe i luften. Nu har folk efterhånden set at der er noget under opsejling, så vi er snart dagens store underholdning og de følger med og kommer med spørgsmål og opmuntrende bemærkninger. Hans-Heinrich starter med at sætte et slæbetov på bilen og mens Bent styrer i de snævre campinggader, så bugserer han den op på parkeringspladsen, hvor autohjælpen har mulighed for at komme i nærheden af den. Bagefter bliver campingvognen hægtet på traktoren og bliver trukket op på den nye standplads. Straks kommer 3 mænd løbende for at hjælpe os godt ind på pladsen med campingvognen, så Susan kan nøjes med at stå og tage billeder, mens de andre arbejder. ;o)

Snart er campingvognen på plads og vi kan ikke gøre meget andet end at vente til autohjælpen kommer. Der går ca. 1½ time, så kommer en ADAC autohjælp. Han sætter en startbox til batteriet, og få minutter senere er vi klar til hjemturen. Godt at bilen kunne starte, så vi kan køre hjem selv og ikke først skulle bugseres til et værksted.

Vi kører af den kønne vej (430), først gennem Plön (9,5 km fra campingpladsen) og så til motorvejen i Oldenburg (49 km fra campingpladsen), hvorefter vi kører til Puttgarten (i alt 83 km fra campingpladsen). Vi ankommer til færgen klokken 14.25 og der er en del kø, så vi når først frem til kassen klokken 14.50. Vi viser vores brobizz og den giver fortrinsret til at komme med første færge, så vi bliver lovet en plads med færgen 15.15. Vi er i havn 16.05 og hjemme i Glostrup 17.35

Vi har kørt 2017 km siden vi tog hjemmefra. Vi har ikke set en dråbe regnvejr på hele ferien. Det har været rigeligt varmt for vores smag, men vi har haft en vidunderlig ferie, med masser af gode oplevelser sammen med gode venner.