Rejsedagbog

Baggrund
Inden rejsen
 Praktisk
Links
Forside

Efter hjemkomsten

Aflevering af autocamperen:
En uges tid efter hjemkomsten tømte vi autocamperen og gjorde alt rent. Det var lidt underligt at pakke alt sammen, men også en måde at sætte punktum for turen. Vi kørte til Vendelbo Vans i Tårs for at gøre brug af den tilbagekøbsaftale vi havde lavet inden vi rejste hjemmefra.

På vejen til Tårs havde vi en aftale med en journalist fra Jyllandsposten, som gerne ville lave et interview med os om turen. Det var meget passende at vi afholdt samtalen i camperen, så vi mødtes med journalisten på en jysk rasteplads.

Da vi ankom til Tårs var vi lidt vemodige over at skulle aflevere camperen, men snart skulle vores humør dale endnu mere. Vendelbo Vans mente ikke at camperen var i den stand de havde forventet, bl.a. fordi vi havde skruet en hylde op på væggen og havde sat nogle ekstra el-stik op, og efter meget lang tids diskussion endte det med at de trak 12.000 kr. fra den pris vi havde aftalt.

Et godt råd til andre, der vil gøre brug af en tilbagekøbsgaranti: Aftal præcis hvilke ændringer du må lave ved bilen og skriv ned i hvilken stand bilen skal være for at aftalen kan opfyldes!

Vi havde netop valgt at købe en autocamper og ikke at leje en fordi vi selv ville kunne lave nogle ændringer undervejs (hvilket vi have præciseret overfor sælger inden afrejse). Et lidt ærgerligt punktum på en dejlig rejse.

Ny lejlighed:
Den første periode i den nye lejlighed var lidt hektisk. Der var pludselig en masse praktiske ting, der skulle gøres og mange beslutninger, der skulle træffes. Ting, der var lidt uvante efter et år i frihed. Vi skulle bl.a. tilmeldes folkeregistret, bestille telefon og have leveret alle vores møbler fra opbevaring.

Vi overnattede i camperen på parkeringspladsen i de første par dage indtil vi havde fået vores møbler. Der var ikke køleskab i lejligheden, så det skulle vi også hurtigt have købt. Vi skulle have malet, lagt gulvtæpper og have gardiner sat op, så vi måtte flytte alle møblerne og flyttekasserne rundt flere gange, før de kunne komme endelig på plads.

Nu er lejligheden blevet færdig og vi har indrettet alt, efter vores ønsker.

Før vi vendte hjem til Danmark, var vores idé at vi nok ville bo i lejligheden i 6-12 måneder, og så ville vi kigge os om efter et hus igen, men nu er vi faldet så godt til og nyder at bo her, så vi ender nok med at blive boende her. Det giver os også en økonomisk frihed, som vi har lært at sætte pris på.

Nyt job:
Bent startede, i slutningen af maj måned, som uddannelseskonsulent hos Educa Erhverv i Greve. Han underviser voksne mennesker i personlig udvikling og er faldet godt til. I starten har det krævet meget energi at starte på et nyt job, og det har været en træt, men glad mand, der kom hjem efter dagens arbejde.

Susan startede 1. august hos Odsgard i Glostrup, som ansvarlig for deres kundedatabase. Et rart job, omgivet af flinke kollegaer, som Susan er blevet meget glad for. Et ekstra plus er at der kun er ca. 10 minutter til arbejde på cykel.

Vi har anskaffet bil igen, så vi kan nyde den frihed, som det giver.

Dagligdag/udlængsel?:
Nu kunne man så forestille sig at vi bare sidder og længes efter at pakke kufferterne og komme afsted igen, men faktisk har vi slet ikke sådan - i hvert fald ikke endnu.

Vi er stadig glade over alle vores oplevelser, og også lidt mætte af indtryk, så vi er på nuværende tidspunkt i tvivl om vi har lyst til at tage på sommerferie, eller om vi hellere vil gå og nyde livet i vores nye lejlighed.

Vi er selvfølgelig kommet hjem til "hverdagen" igen, men samtidig er vi jo startet "forfra" med ny bopæl, nyt job og har benyttet turen til at gøre op med nogle af de dagligdags ting, som vi før mest gjorde af pligt.

Vi har valgt at leve mere i nuet og nyde tingene - også "hverdagen" og faktisk har vi det pragtfuldt i lille Danmark.

Efter at vi nu har været hjemme "i hverdagen" i snart 1 år, så må vi indrømme at længslen efter at rejse og nyde friheden igen, alligevel lokker, så lad os nu se...