Inden afrejse

Baggrund
Rejsedagbog
 
 
Forside

Vi har brugt de seneste dage på at tømme huset, pakke vores ejendele ned i flyttekasser og først og fremmest foretage en sortering: Hvad skal smides ud? Hvad skal til opbevaring? Og hvad skal med i vores nye autocamper? Et stort arbejde, som tager mere tid end vi havde regnet med. Ikke mindst fordi, der hele tiden kommer nysgerrige venner forbi, som lige skal se camperen.

Afskedsfest
Den 19. maj holder vi "afskedsfest". Der er åbent hus, så venner, familie og naboer kan komme forbi og se camperen, få lidt at spise og drikke og samtidig sige på gensyn.

Det meste af huset er nu tomt. De fleste møbler, blomster og reoler er fjernet. Kun borde og stole står tilbage. Væggene er tomme, en lidt underlig fornemmelse. Vi har sat 60-70 flasker af vores gode rødvin frem, så nogle af dem kan blive drukket inden vi kører. Vi vil ikke gemme dem ned i flyttekasser i et års tid, så det er bedre at de bliver drukket af hjælpsomme venner. Vi har gjort det så nemt som muligt. Der er tag-selv-bord med frikadeller og kartoffelsalat, røde pølser, sandwich og pastasalat.

Vores venner og familie har levet meget med i planlægningen af vores drømmetur. De fleste synes at vi er modige og misunder os, at vi tør leve drømmen ud. Mange giver udtryk for at de drømmer om at gøre det samme, men…….

Det bliver en forrygende dag. Der dukker 50-70 mennesker op i løbet af dagen. Vejret er køligt og blæsende, så der er utrolig mange mennesker inde i stuen, på meget lidt plads. Dagen er fuld af blandede følelser; glæde over omsider at skulle af sted, stolthed over at vise den meget lækre camper frem og især en masse vemod over at skulle sige farvel til alle venner og familie for det næste års tid. Det er svært at sige farvel. Vi vil savne mange dejlige mennesker, men kan heldigvis kommunikere med de fleste via e-mail undervejs. Der er så mange venner, at det er svært at nå at tale med alle. Vi deler os lidt op og forsøger at få sagt pænt farvel til alle. Heldigvis er der flinke folk, som hjælper til i køkkenet og med serveringen.

Der bliver drukket en del rødvin. Folk er vel hjælpsomme! Det bliver en lang dag og vi er meget trætte, da Bent har "smidt" de sidste gæster ud. Vi rydder op og prøver at få overblik over de sidste pakkeopgaver.

Pakning
De næste dage bruger vi til at pakke alt ned fra køkkenet og vi lever nu på "paptallerkener" og færdigretter. Vi begynder at fylde ting i camperen. Det tager lidt længere tid end vi har regnet med. Det er også lidt svært at vurdere, hvor meget vi skal have med, men vi gør vores bedste, så må vi supplere op undervejs, hvis vi mangler noget.

Den 21. maj kommer en stor lastbil med en container, som bliver læsset af i vores indkørsel. Det er her alle vores ejendele skal opbevares i et helt år. Chaufføren fra Bryde og Sønner laver en helt virtuøst arbejde, da han skal placere den store container i vores smalle indkørsel. Der er ikke mange centimeter at give af, men han kan sit arbejde! Bents søn har medbragt et par venner og de får fyldt den store 20 fods container op på 2 timer. Vi har længe været spændt på om alt kan være i containeren, men størrelsen passer meget fint. Alt kommer godt på plads, og klokken 17 bliver containeren afhentet igen. Det er en underlig fornemmelse af se alle ens ejendele køre væk, men vi ved jo, at vi bytter med nogle gode oplevelser!.