Schweiz

2. april til 4. april
Lousanne

2. april
Klokken otte er vi køreklar og Conny og Orla sørger for vi bliver sendt godt afsted. De står og vinker med flag og solsikkeplasticblomster, da vi kører.

Vi har valgt at køre den smukke vej helt til Grenoble, og glemme alt om motorveje. Det fortryder vi absolut ikke. Fra Nyons kører vi igennem en meget smuk dal og langs bunden af en dyb kløft, hvor floden løber langs vejen.

Vejen snor sig en del og det kræver koncentration af Bent hele tiden, men alligevel er der tid til at nyde den smukke udsigt. Nogle af bjergene har dybe render ned ad siderne. Det ser næsten ud som blækspruttearme eller store trærødder, der har dækket hele bjerget. Måske har det været lavastrømme, der er løbet ned ad bjergsiderne?

Efter Serres kører vi højere op i bjergene og vi når op i 1195 meters højde, med en pragtfuld udsigt ned over det grønne og frodige landskab med de sneklædte tinder i baggrunden. På nogle højtliggende skråninger ser vi edelweiss.

Ved totiden når vi frem til campingpladsen i Lousanne. Campingpladsen er græsklædt og åben med store træer rundt om. Campingpladsen ligger lige ned til Lac Leman (Genevesøen) og alle faciliteter er helt OK.

Vi går en god tur langs søen, som er Europas største ferskvandssø. Langs søen er store rekreative områder og flere havne. Man kan tage en båd over til Frankrig eller en af de mange byer langs søen. Det er også muligt at leje vandcykler eller bare nyde udsigten. Der er mange mennesker på stierne langs søen. De går tur, løber eller er på rulleskøjter. Det er et meget lækkert område.

3. april
Vi går ud fra campingpladsen og ser på de mange sportsfigurer foran det olympiske hovedkvarter, som ligger her. Bøgen er allerede sprunget ud og vi ser nogle meget smukke magnolia-træer og rhodondendron.

Vi tager bussen ind til Lousanne centrum og går en lang tur i det gode vejr. Lousanne ligger op af en skråning, og vejene er nogle steder meget stejle. Man kunne godt komme i god form af at bo her for der er mange trapper og stejle gader, som skal forceres hvis man vil godt rundt i byen.

Vi får indtryk af en dejlig by med mange gamle og maleriske bygninger. Der er mange små forretninger og en god stemning, men vi synes også at det er smådyrt at købe ind. Vi besøger katedralen med de mange flotte glasmosaikker. Den ligger højt oppe, så vi har en flot udsigt ned over byen.

Efter nogle timer er vi godt trætte i benene, men vi tager alligevel bussen ned til søen igen, hvor det olympiske museum ligger. Parken omkring museet er flot og der er nogle flotte skulpturer, men vi synes ikke at udstillingen virker så ophidsende, så vi går bare lidt rundt og kigger og bagefter ned gennem parken og langs søen til Orchy. Et stort rekreativt område nede ved søen, hvor man kan spille kæmpeskak, dyrke sport og gå på restauranter. Vi nyder at gå rundt ved havnen og se alle de glade mennesker, svanerne og springvandene inden vi tager bussen hjem.

4. april
Vi pakker sammen og kører fra Lousanne. Vejret er smukt, så vi kører så langt vi kan langs Lac Leman. Vi har bjerge, småbyer og vinstokke på vores venstre side og togskinner, den kæmpestore sø og de høje bjerge i baggrunden på vores højre side. Det minder om landskaberne fra barndommens modeljernbaner.

Schweiz er bjergrigt, men også grønt og frodigt med skove og store søer. Det område vi kører igennem er utroligt smukt og vi møder ikke ret meget trafik før vi kommer til Bern og Basel.