Rejsedagbog

Baggrund
Inden rejsen
 
 
Forside

27. august
Vi står op til skønt vejr, skyfri himmel, sol og varme.

Det er helligdag i England i dag, så vi følger trop og slapper af og soler os (vi er vist ikke helt vant til solen mere, så vi får sol nok!). Vi ordner forskellige praktiske ting, vasker sengetøj, laver regnskab m.m.

Susan cykler til farm-shoppen og køber lidt til frokosten.

Mange af vores naboer pakker sammen, miniferien er forbi for deres vedkommende, om aftenen er der ikke mange tilbage.

28. august
Endnu en dag med herligt vejr, solen skinner igen.

Vi pakker sammen og kører sydpå. Vi har endnu ikke bestemt hvor vi skal hen.

På en tankstation vasker vi bil. Den er hurtigt blevet snavset igen efter sidste vask.

Vi kører fra motorvej A5 ved frakørsel 21, for at se Cheddar Gorge. Det er en tre kilometer lang kløft med kalkklipper og der ligger også nogle flotte drypstenshuler.

Det er de små, smalle veje vi er ude på igen, og vejen gennem kløften er temmelig snoet. Der er utroligt mange turister i området omkring drypstenshulerne, og det er umuligt for os at komme til at parkere. Vejen gennem kløften er nu også flot, men det er ikke helt så stor en oplevelse, som guidebogen havde lovet.

Bagefter kørte vi videre til Wellington og handlede, før vi kørte ud til campingpladsen 1½ km fra byen. I forretningen skal vi til at betale, da kassereren Daniel pludselig taler til os på dansk! Det viser sig at hans mor er dansk, så det er både sjovt og uventet pludselig at blive ekspederet på dansk i en engelsk butik. Campingpladsen er lille og fredelig, og der holder kun få campister. Der er ikke nogen toiletblok, men vi kan nok også klare os uden, vi har jo alle faciliteter i camperen.

Solen skinner fra en skyfri himmel og det er så varmt, at vi trækker lidt ind i skyggen. For første gang i meget lang tid, hiver vi markisen ud og tager både havebord og stole frem. Der går ikke mange minutter efter at vi er "landet", så står kaffen klar på bordet og vi sidder ude og nyder freden, og Bent får en kold øl.

29. august
Det er stadig flot vejr, så vi tager cyklerne og kører ind til byen, op ad bakke hele vejen. Vi stiller cyklerne uden for en nedlagt forretning, og går en tur igennem byen. Vi kigger lidt forretninger og finder en Internetcafe. Vi prøver at finde den billigste vej over kanalen til Frankrig, men det er ikke nemt.

Der ligger et rejsebureau ved siden af Internetcafeen, så vi går derind og spørger om priser. Tunnellen er nok den "billigste", 160£, hvis man rejser tidligt om morgenen eller efter klokken 18.

Vi finder et supermarked og køber lidt ind, hente cyklerne og kører hjem igen, nu ned ad bakke hele vejen.

Resten af dagen kan vi sidde ude i solen og nyde det gode vejr.

30. august
Vi overvejede at blive her nogle flere dage, men det har regnet en del i nat og det fortsætter, så vi får pludselig lyst til at fortsætte østpå. Vi finder en campingplads i Bognor Regis og kører mod den.

Undervejs klarer det op, og vejret bliver helt pænt igen.

Vi ankommer til Bognor Regis ved halvtre-tiden, og finder en ledig plads. Der er ikke så mange at vælge imellem, og vi har naboerne lidt tæt på. Vi sætter kaffe over og sidder og kigger på kaninerne, som hopper rundt i udkanten af pladsen. Nu er vi kommet til fladt land og kaninland igen.

31. august
Det har regnet en del i nat, men det klarer hurtigt op, da vi står op. Der har været en del trafikstøj i nat. Der er en stor vej lige bag campingpladsen.

Vi cykler de 3 km. ind til byen, men vi er kun kommet halvvejs, så kommer der en ordentlig regnbyge. Vi kryber i læ ved busstationen sammen med et par andre cyklister, og da vi kan se at regnen fortsætter, tager vi regntøj på og cykler videre.

Vi stiller cyklerne for enden af gågaden og går igennem den hyggelige gågade, gennem en arkade og så ligger havet foran os. Vi skal da lige ned og gå en tur ved vandet. Der er et par stykker i vandet, men de har dykkerdragter på. Stranden er ikke fin hvid sandstrand, som vi kender det, men store runde sten, som er lidt ubehagelige at gå på.

Der er en mole ud i vandet, og en strandpromenade, som strækker sig langt ud i horisonten. Det er gråt og diset, mens der er en pause i regnbygerne.

Vi sætter os ind og spiser frokost, og så kommer der ellers en masse regn imens, så vi kan sidde og kigge på folk, som løber forbi og holder plasticposer over hovedet. Vi venter med at gå ud igen til det værste er overstået, og finder så en boghandel der holder udsalg. Susan må lige have suppleret bogbeholdningen, mens vi er i et land, hvor vi kan sproget. Vi køber den nye Wilbur Smith nedsat til halv pris.

Vi cykler hjemad ad en anden vej og køber ind i Tesco på vejen.

Hen på eftermiddagen bliver det godt vejr igen.

Skoleferien er ved at være slut, så vi kan se at mange pakker sammen og forlader pladsen, men der kommer også nye weekendcampere til, så der er stadig pæn belægning på campingpladsen.

1. september

Vi går en tur på et par timer og benytter lejligheden til at kigge ind i et byggemarked, hvor vi køber et par dippedutter og nye håndtag til Susans cykel.

Vejret er skønt i dag, næsten skyfrit og sol.

Vi følger selvfølgelig Danmarks landskamp mod NordIrland, 1-1, ØV og ser England vinde 5-1 over Tyskland.

2. september
Det er overskyet og blæsende. Bent laver Susans cykel, mens Susan opdaterer dagbogen. Der kommer nogle regnbyger, så vi bruger dagen til at lægge planer for den videre tur mod Frankrig.