Rejsedagbog

Baggrund
Inden rejsen
 Praktisk
Links
Forside

17. september
Vi kører fra Tours østpå mod Bourges. Inden vi kører får vi en lille gave fra "campingfatter" - en mulepose med to T-shirts og kuglepenne.

Vi kører langs floden næsten hele vejen, en smuk tur. Vi ser mange vinmarker, majsmarker og solsikkemarker. De fleste af solsikkerne er visne, men vi ser en flot gul mark, med masser af friske solsikker.

Vejret er fint, men vi kan mærke at efteråret er på vej. Træerne begynder at få brune nuancer, og alle marker er høstet.

Campingpladsen i Bourges er rar, der er roligt og fredeligt (og de taler engelsk). Bad og toiletter er lækrere end dem i Tours, og de bliver gjort rent hele tiden. Pladsen ligger i selve byen, 10-15 minutters gang fra bycentrum. De enkelte "parceller" er opdelt af hække, så man føler sig rimelig ugenert. Her er forholdsvis mange autocampere, og vi opdager at mange bruger pladsen som et-nats-stop på vejen mod nord eller syd.

Det begynder at regne meget, så efter en lille tur rundt på campingpladsen, hygger vi indendørs.

18. september
Det regner meget, og det har også regnet i nat. Da regnen bliver ved, tager vi vores regntøj på og går ind mod byen. Bourges er en rimelig stor by. Der er ikke mange mennesker på gaden, først da vi når ind til bycentrum er der liv på gaderne.

Som enhver fransk by med respekt for sig selv, har Bourges en flot kirke, en meget stor katedral, St-Etienne. Den er lidt mørk og dyster indenfor, men det kan være regnvejret, som gør det mørkere end normalt. Der er nogle meget smukke glasmosaikker, og vi tænder som sædvanlig et lys og tænker på venner og familie og New York.

På informationskontoret får vi et bykort og går ned gennem hovedgaden. Vi er blevet sultne og det er en god undskyldning for at komme i læ for regnvejret, Vi går ind på den lokale bistro og får grillet steak med pommes frites (uden sovs).

Vi går videre gennem byen, der er gamle bindingsværkshuse, men også mange huse i sten og sandsten. Vi køber foto-papir på tilbud, og nyder turen trods vejret.

Vores regnvejrstur blev til 2½ times gåtur, og vi har fået rigtig røde kinder, da vi nyder en kop varm kaffe i camperen.

Susan finder det puslespil frem, som vi fik med på turen af vores gode venner. Et puslespil med 1000 bittesmå brikker, 30*46 cm, så det kan ligge på vores bord. Smart. Det er dejligt at sidde og smånusse med i regnvejret.

19. september
Regnvejr (meget), så i dag tager vi den med ro indendørs. Susan har fået en maveforkølelse. Bent skifter strenge på sin guitar og Susan fortsætter med puslespillet.

Pludselig banker det på døren og der står to danskere udenfor. De er nysgerrige for at vide om der er sket mere i USA-tragedien. De har ikke hørt danske nyheder den seneste uge, så vi giver dem en opdatering. Det viser sig at de er på en måneds rejse i en campingvogn og har pakket vognen og er klar til at køre længere sydpå. Et hyggeligt møde med to rare danskere fra Ebeltoft.

20. september
Bent slapper af, mens Susan går en tur ind til centrum, og udforsker nogle af de områder, vi ikke har været i endnu. Der er små hyggelige torve med cafeer og skæve bindingsværkshuse. Dejligt bare at slentre rundt i det gode vejr uden at have en mål.

21. september
Vejret er godt, så vi cykler ind til Bourges centrum og stiller cyklerne. Vi går blandt andet i gennem gågaderne med bindingsværkshuse og snævre gyder. Susan køber nye bukser og Bent en ledning til sin guitar. Der er ikke meget aktivitet på gaderne, så vi cykler hjem og spiser frokost.

Vi har ingen aftensmad, så Susan forsøger at finde et supermarked efter nogle skilte vi har set. Det bliver en lang cykeltur op ad bakke, og da hun finder supermarkedet langt nede af flere små gader er det halvtomt. Der er næsten ingen varer på hylderne og ingen kunder, så det var en forgæves tur. På hjemvejen ser Susan et nyt skilt med supermarked og finder det ca. 1 kilometer på den anden side af campingpladsen. Her er der både varer og masser af mennesker.

Nu er der skaffet madvarer, men vi er trætte og går hånd i hånd hen til den transportable pizzavogn med stenovn, der står i nærheden af campingpladsen og køber pizza med hjem. Det er skønt med en frisk pizza, det har vi ikke fået i lang tid.

22. september
Flot vejr, sol og skyfrit det meste af dagen. Vi tager cyklerne og kører til en stor nærliggende sø. Det er lørdag og der er en del (mænd), der fisker. Nogle har flere fiskestænger liggende på molen. Gad vist hvad en mand
gør, hvis han får bid på flere stænger på en gang?

Vi kører forbi en lille dæmning med brusende vand og følger strømmen af mennesker til et nærliggende indkøbscenter, vi ikke har opdaget tidligere. Vi benytter lejligheden til at købe frisk mælk.

Vi kommer hjem ved frokosttid og har så resten af dagen til at nyde solen.

Vi lægger ruten til Dole og koder den ind på GPS'en, så vi er klar til turen mandag.

Om aftenen følger vi mindekoncerten for USAs ofre i dansk TV.

23. september
I dag er det rigtigt efterårsvejr, bladene skifter farve og de drysser ned fra træerne. Det er lidt blæsende, mest skyet og køligt.

Vi falder i snak med "naboerne", et par fra england, som har været af sted i deres autocamper i 5 uger, men er på vej hjemad. De kommer med nogle ideer til steder vi skal se i spanien, og andre steder. Vi bytter bøger og får tips om campingbøger og campingpladser. Bent laver et foto til dem med det samme og det bliver de glade for. De er lidt imponerede af vores tekniske udstyr.

Susan cykler en tur mens Bent vasker tøj.

Nu går vi og glæder os til at møde Orla og Conny (Susans forældre) og Werner og Kirsten i Dole i morgen.