Rejsedagbog

Baggrund
Inden rejsen
 Praktisk
Links
Forside

1. oktober
Flot vejr. Firbenene sidder på de varme sten og soler sig.

Vi går en tur ind til byen sammen med Susans forældre. Carpentras er en hyggelig by i passende størrelse. Vi kan klare at gå hele vejen igennem, men der også meget at kigge på. Det er spændende at kigge op ad alle de skrå og snævre gyder. Vi ser grå, gule og orange huse med skodder i blå, grønne og lilla nuancer med farvestrålende blomster i vindueskarmene og vasketøjet hængende udenfor. Nogle steder stikker en parabol upassende sit hoved ud gennem charmen.

Vi ser den store port i bymuren og kigger ind i den store flotte, men fugtskadede katedral.

Der er platantræer på de fleste pladser og gader, og vi ser både figentræer og oliventræer.

De fleste butikker har lukket fordi det er mandag, men der er aktivitet alligevel. Vi ser mange varebiler og personbiler, som snor sig igennem de smalle, brostensbelagte gader. På de specielle fontainer på torvet løber vandet ud af munden på to ansigter.

På vejen hjem går vi på Internet-cafe og opdaterer bankkontoen.

Om aftenen bliver vi inviteret på lækker mad og kaffe i naboteltet!

2. oktober
Susan cykler en tur for at finde et supermarked, og da det lykkes, købe de vigtigste småting med.

Det er næsten for varmt til at lave noget, solen skinner og det er op til 30 grader varmt. Ingen tvivl om, at siesta er påbudt i dag!

Alligevel cykler vi ind til byen sent på eftermiddagen, for at se byen mens forretninger er åbne. Vi får fremkaldt en film fra et engangskamera, og går en tur rundt i byen og ser de "hjørner" vi endnu ikke har fået set.

Vi sætter os på en fortovsrestaurant og får noget koldt at drikke, og kigger på livet på torvet, mens vi venter på at filmen bliver fremkaldt.

Der er mange maleriske steder i byen og da vi går gennem byporten, kan vi se udsigten over mod bjergene, blandt andet Mount Ventout, med den hvide top.

3. oktober
Vi kører en tur sammen med Orla og Conny til Gorges xxx. Vi kører ud af byen og langs vinmarkerne inden vi kører op i bjergene. Det er en smuk tur. Det meste af vejen kører vi langs slugten og kan se over på klipperne på modsatte side. Der er masser af bevoksning, så når man kigger ud over kløften, får man indtryk af en masse grønt, afbrudt af lyse klipper.

Farvespillet er flot, med skyerne, som fejer hen over landskabet og skaber skiftende skyggevirkninger. På en del af turen, kan vi se op på toppen af Mont Ventout og se de hvide klipper på toppen, som ser ud som evig sne.

Efterårsfarverne begynder at vise sig i landskabet og vi kan se træer og buske i grønne, gule og røde nuancer. Det er et flot syn med alle farverne.

Vi holder ofte pauser for at kunne nyde udsigten og fotografere. Vi kører igennem nogle tunneller og det er nok godt at vi ikke har autocamperen med i dag. Den ville nok ikke helt have klaret minimumshøjden.

På sidste halvdel af turen, kan vi se lavendelmarker på alle sider. De er desværre lige blevet høstet, men her må være et helt fantastisk udsigt, når alle de lilla lavendelmarker blomstrer på lange rækker.

Vi når hjem til en sen frokost og cykler en lille tur om eftermiddagen. Vejret er fint, det er varmt, men der kommer en frisk brise og der er enkelte skyer.

4. oktober

Vi har haft et slemt uvejr i nat med kraftig regn og meget torden. Ved 24-tiden må vi ud og tage markisen ind i det kraftige regnvejr. Orla og Conny vågner op til et par centimeters vand i forteltet.

Vi kører til "InterMarche", et stort supermarked sammen med Orla og Conny og køber mad til nogle dage.

Resten af dagen nyder vi vejret, som nu er blevet flot igen, læser, og går en lille tur.

Vi spiser koteletter og kartoffelgratin hos Orla og Conny og det nyder vi meget.

5. oktober
Vi cykler ind til byen, og stiller cyklerne. Der er markedsdag i dag, og hele byen er omdannet til et stort marked. Vi kan se net med levende krabber, farvestrålende frugter og blomster, kunsthåndværk og tøj.

Vi går rundt nogle timer og kigger på mylderet. Der er mange mennesker i de snævre stræder, og masser af salgs-boder.

Vi besøger Internet-cafeen på vejen hjem, der er kommet 50 fejlagtige mails til Azign, så det tager lidt tid at få ordnet.

Vi går en eftermiddagstur, pakker sammen og gør klar til at køre videre i morgen.

6. oktober
Vejret er fint, og vi kører efter Orla og Conny til St. Remy-de-Provence, ca. 50 km syd for Carpentras. Ruten er flot, vi krydser flere floder og til venstre for os ligger en bjergkæde (Alpillerne). De sidste 10 kilometer kører vi igennem en lang flot allé af store platan-træer.

Vi er fremme klokken 10.20 og har så hele dagen til at finde os til rette. Pladsen er meget hyggelig med hække mellem parcellerne, en rolig og fredelig plads. Bad og toiletter er ikke noget at råbe hurra over, men er OK. Et positivt træk er også at campingpladsen ligger i gåafstand til byen.

Efter frokost går vi en tur ind til byen, en lille overskuelig by med hyggelige små butikker og krogede gader. Uden for rådhuset er en masse mennesker i festtøj samlet. Da vi ser de små brudepiger og -drenge i fint tøj, bliver vi klar over at der er bryllup i byen. Vi ser to brude - et par er færdige med vielsen og det næste skal i gang med festlighederne. Det er ikke bare almindeligt pænt tøj, der bliver "luftet", nej det er chicke franske kvinder i det helt store skrud. Det ser ud som om de fleste af byens indbyggere er til stede.

Vi kan sagtens spise aftensmad udendørs. Det er dejligt varmt. Klokken 21.30 er der stadig 22 grader varmt udendørs!!! (i oktober).

Vi kan ikke se landskampen i fjernsynet, men venlige venner i Danmark sender SMS hver gang stillingen ændres, så vi ved at Danmark vinder 6-0.

7. oktober
Det har været rigtigt uvejr i nat med torden og kraftigt regnvejr. Der har været vand i naboens telt og campingvogn. Vi vågnede heldigvis af tordenvejret og fik lukket alle vinduer og loftslugerne, hellere varme end våde - og varme var vi, vi havde ikke under 22 grader i camperen i nat!!

Vi går en tur ind til byen om formiddagen. Vejen er flere steder dækket af vand, så vi må "soppe" for at komme forbi.

Hele byen er lavet om til én stor maleriudstilling. På hvert ledigt stykke fortov og hvert torv står der udstillere og fremviser deres malerier. Der er malerier af enhver art, og ikke alle af lige høj kvalitet, men det er farvestrålende og underholdende at gå og kigge på. Vi kommer lidt tidligt, så det er ikke alle, der har fået pakket ud endnu. Vi må gå en tur mere i eftermiddag.

Vejret er fint, solen skinner og det er 26 grader.

Om eftermiddagen går vi endnu en tur. Det er helt utroligt så mange mennesker, der er i byen, for at se på maleriudstillingen. Man må sno sig for at komme frem og se malerierne, men det er en oplevelse.