Rejsedagbog

Baggrund
Inden rejsen
 Praktisk
Links
Forside

15. oktober
Så er det "store farveldag" i dag. Orla og Conny giver morgenbrød, så vi skal kun tænke på at pakke sammen og blive køreklar. Det er meget rart.

Vejret er fint og vi kører først mod det store naturområde Camargue. Det er et 140.000 ha stort vådområde med saltmarsk, søer, græsgange og klitter ud til Middelhavet. Nord for området bliver der dyrket ris og i den sydlige del bliver der udvundet store mængder salt.

Imens vi kører igennem det store område ned til Saintes-Maries-de-la-Mer, kan vi nyde synet af store mængder sorte tyre i forskellige størrelser. De bliver opdrættet for at optræde ved tyrefægtninger. Vi ser også utroligt mange hvide heste, som er direkte efterkommere efter forhistoriske heste. Mange steder kan man komme ind og ride på dem.

I Saintes-Maries-de-la-Mer parkerer vi og går en tur ved havnen. Vi ser vi masser af hvide silkehejrer, nogle lyserøde flamingoer og (vist nok) en enkelt rørhøg og da vi kører videre ser vi store bjerge af salt.

En flot og anderledes oplevelse. Det er sjovt at se dyrene i deres naturlige omgivelser og ikke bare i zoologisk have.

Vi fortsætter til Narbonne, finder et storcenter og køber mad og vand, inden vi kører ud til campingpladsen "Les Floralys", som godt nok ligger rimeligt tæt på byen, men den ser ikke indbydende ud, så vi kører igen. Vi har lidt svært ved at finde en anden god campingplads, der er blevet længere mellem de åbne pladser. "Les Ayguades" ligger langt fra alting, så vi fortsætter vores søgen. Vi krydser igennem "Gruissan", en lille by med havn og bibliotek. Den ser utroligt hyggelig ud, men vi ser ingen campingplads.

Til sidst lykkes det os at finde "La Nautique", som vi allerførst havde planlagt. Den ligger 3-4 km. fra Narbonne bycentrum, oppe på en bakke, så man kan se ud over vandet. Svømmebasin er åben fra 10-19, men bar og forretning er lukket fordi sæsonen er ved at være slut. Campingpladsen ligger stille og roligt og hver enkelt parcel har vand, el og sit eget lille badeværelse med bad og toilet på sin egen grund. Det er egentligt meget rart. Prisen er 94 F pr. døgn for autocamper, 2 personer og strøm. De taler engelsk, tysk og hollandsk på kontoret, og man kan låne en Internet-pc.

Vi går en tur ned til vandet for at se den flotte solnedgang, og falder i snak med en englænder, der også nyder udsigten. Han skal også videre til Spanien, men venter på at få sin bil repareret.

16. oktober
Vi har stadig godt vejr.

Vi er klar til at cykle ind til Narbonne centrum, da vi opdager at Susans cykel er punkteret. Det er egentlig meget godt klaret at det er vores første punktering på turen. Vi har trods alt kørt nogle kilometer på temmelig dårlige veje.

Nå - cyklen bliver lappet, og så kører vi - lidt senere end beregnet. Godt at vi har tid nok! Der er 4,5 km ind i nærheden af centrum. Vi stiller cyklerne udenfor "Les Halles", en kæmpestor markedshal, hvor der er fuld gang i salget af forskelligartede fisk, farvestrålende blomster, frugter og duftende brød. Der er mange lækre råvarer, og det er spændende bare at trisse rundt og opleve hvad det egentlig er franskmændene lever af.

Ikke ret langt fra hallerne løber floden gennem byen, og vi står lidt på broen og ser en motorbåd navigere rundt i vandet. Der ligger en del både langs kajen og der er bevoksning langs flodbredderne, så det er en rar oase i bymidten.

Vi går ind gennem de smalle stræder til den gamle bymidte. Der er mange lækre butikker i området. Franskmændene forstår altså at præsentere tøj, så det ser lækkert ud. Folk sidder udendørs på fortovsrestauranterne og hygger sig her midt i oktober måned! Vi nyder turen gennem byen, ser på den gamle kirke, som skulle have været en domkirke, men som aldrig blev bygget færdig, men som nu er utroligt flot og med en dejlig indergård med grønne planter.

Vores tur bliver på 3-4 timer og vi er blevet godt varme, da vi kommer hjem. Vi tager derfor en dejlig svalende eftermiddags-svømmetur i swimming-poolen, som vi har helt for os selv. Skønt - vandet er 19 grader.

Vi synes at det har været en dejlig aktiv dag og er behageligt trætte om aftenen.

17. oktober
Det er overskyet hele dagen, og det blæser en del. Vi slapper af, går en tur og snakker lidt med naboerne - et par fra Schweiz. De giver os et par tip til åbne campingpladser i Spanien.

18. oktober
Det regner, da vi står op, og da vi kører fra Narbonne, men regnen holder op ved ti-tiden. Vi kører til Carcassonne, en restaureret middelalderby. Vejret er heldigvis blevet klart og tørt, for borgen ligger på toppen af en bakke og har en fantastisk udsigt.

Vi går ind over vindebroen og ind gennem porten, og så er det som at træde ind i en meget ældre verden (bortset fra alle souvenierbutikkerne og alle de moderne turister!!) med smalle gader, gamle huse, skydeskår og et skolemuseum. Der er masser af små spisesteder, kort sagt en rigtig "turistfælde". Vi hører flere gange danske stemmer, men også engelsk og tysk. OK, det er meget godt lavet, lidt for turistet for os, men alligevel en god oplevelse.

Lige udenfor borgen ligger en stor kirkegård, så der går vi en tur efter borgbesøget. Der er mange flotte, og meget prægtige gravpladser. De fleste steder er familiegravpladser, og der er pyntet op med blomster af plastic og keramik.

Vi kan godt mærke, at campingsæsonen går på hæld. Det er svært at finde åbne campingpladser, og vi ser forholdsmæssig flere autocampere end teltcampister nu.

Vi kører videre mod Toulouse. I Toulouse kører vi lige forbi det sted, hvor der for en måneds tid siden var en stor eksplosion i en industrivirksomhed. Det er chokerende at se, hvor stort et område, der er beskadiget. Der er et stort krater, sortsvedne bygninger og tagene er blæst af bygningerne i vid afstand. Det er et virkeligt stort areal, der er ubrugeligt nu.

Efter lidt besvær finder vi campingpladsen i Toulouse. Den er åben, men den ser ikke særlig ophidsende ud, så vi kører igen.

Vi fortsætter i retning mod Bordeaux og finder en åben campingplads i Albias, en lillebitte by syd for Cahors. Det bedste man kan sige om campingpladsen er, at den er åben! Den er rodet og der er mange træer, så der er skygge de fleste steder. "Campingmutter" kan ikke finde sine papirer, og virker halvfuld. Vi klarer betalingen med det samme, så kan vi køre, når vi vil.

Natten bliver forstyrret af en hane, der galer ca. hvert tiende sekund fra klokken tre om natten. Hvad er straffen for at dreje halsen om på en hane, der ikke kan klokken??

19. oktober
Vi kører fra Albias mod nordvest i retning mod Cahors, vejret er fint.

Vi kører ad de små veje i dag, ingen motorveje. Det er en meget idyllisk og smuk strækning. I starten kører vi igennem bakkede strækninger med hedelignende landskaber, men snart bliver det meget grønt og frodigt.

Vi kører gennem Cahors og stopper for at se den meget berømte bro "Pont Valentré". Den har syv spidsbuer og tre tårne og er bygget mellem 1308 og 1360. Broen er meget speciel og flot, og må se fantastisk ud med lys på om aftenen.

Overfor broen ligger et vinudsalg, hvor vi køber tre flasker Cahors rødvin. En chateau Caïx (Prins Henriks slot), en Leret Monpezat og en Beauvillain Monpezat. Dem glæder vi os til at nyde.

Vi overvejer at overnatte i Cahors, men synes lige at vi er startet på dagens tur, så vi vælger at fortsætte. Vi kører en lille omvej, vi vil se om vi kan finde Chateau Caïx, nu hvor vi er i nærheden. Det er et meget smukt område vi kører igennem, med vinmarker i alle efterårets farver (nogle har druer på endnu), og store majsmarker.

Det lykkes os at finde chateau Caïx, som ser meget storslået ud med tårne og med en meget idyllisk beliggenhed. Vi fotograferer og vinker, men bliver ikke inviteret ind!

Da vi fortsætter, vælger Bent heldigvis den korteste vej, selvom den går meget stejlt opad. Da vi når op på toppen er der et lille plateau, og dér oppe står der at vejen kun er for køretøjer under 2 meters bredde og som vejer under 3,5 ton (camperen er 2,30, og vejer 3,5 t).

Godt at vi ikke vidste det på forhånd, for der er en helt fantastisk udsigt ned over området, selvom det giver Susan lidt sved på panden at sidde "yderst" på opturen. Heldigvis møder vi ikke modkørende på den smalle vej.

Vi fortsætter gennem store skovarealer og tyndt befolkede områder. Vi møder ikke meget trafik, men ser en ørn (begge to). Vi kører igennem nogle meget vedholdte og hyggelige landsbyer og ser et optog af gamle motorcykler med sidevogn. Der er nok træf i nærheden.

Ved tretiden ankommer vi til Bergerac, uden meget håb om at finde en åben campingplads, men vi forsøger alligevel at følge campingskiltene. Det er vores heldige dag, campingpladsen er lille, åben, billig (72 F for autocamper, 2 personer og el), ligger lige ned til floden og meget tæt på byen. Herligt.

20. oktober
Det har regnet MEGET i nat, men det er fint vejr, da vi står op.

Der mange ænder og gæs på "vores" græsplæne, fordi vi bor lige ned til Dordogne floden. De går og hygger sig over de fugtige omgivelser, så der er hele tiden noget underholdende at kigge på. Vi kan også kigge på de roere, der øver sig ude på floden, eller de mange campister, der kommer eller kører fra pladsen.

Vi cykler over broen til Bergerac by, stiller cyklerne og går en tur gennem de smalle gader med meget dekorative huse. Der er marked i byen, så vi bevæger os op mod markedspladsen og kirken. Der er mange mennesker på gaden, og byen virker livlig og rar.

Der er mange spændende butikker - og markedet virker som om, det er for lokalbefolkningen, og ikke kun for at tiltrække turister. Vi finder et puslespil med meget små brikker, så er der lidt til en regnvejrsdag. På markedet køber vi meget flotte, friske og billige gulerødder, porrer og valnødder (1 kilo for 18 F).

Efterhånden som vi går rundt i byen og ned til floden, opdager vi flere og flere skæve, charmerende bindingsværkshuse og små restauranter. De er med til at give indtryk af en hyggelig, charmerende by, hvor det er spændende at se rundt om det næste hjørne.

Vi besøger den lokale vinkælder og ser en film om hvordan den lokale Bergerac vin bliver lavet. Vi går også ind på tobaksmuseet, men vi kommer lige før frokostpausen, så vi bliver bedt om at komme igen en anden gang.

Vi cykler hjem og spiser frokost. Kort tid efter at vi er kommet hjem bliver det regnvejr igen. Det regner og tordner MEGET resten af dagen, og det er vist mest gæssene, der hygger sig over de nye søer, der dukker op rundt omkring på græsplænerne! Vi hygger os indendørs med varm cacao.

21. oktober
En dag med blandet vejr. Ind imellem skinner solen og ind imellem kommer der nogle gevaldige regnbyger.
Vi pudser (alligevel) vinduer og vasker gulv. Vi leger med edb, læser og Bent spiller guitar.

Vi går et par ture langs floden og fodrer de sultne ænder og gæs med vores brødrester. En af gæssene er sulten nok til at spise "af hånden". Vi kan gå og sparke til de visne blade. Pladsen er efterhånden dækket af nedfaldne blade fra de store platantræer.