Rejsedagbog

Baggrund
Inden rejsen
 Praktisk
Links
Forside

3. december
Dagen starter rigtigt godt med en svømmetur i den indendørs, opvarmede svømmehal.
Det er dejligt, klart vejr, med enkelte skyer, 20 grader. Temperaturen nåede kun ned på 12 grader i nat.

Vi ringede til en biludlejer i går aftes, og han kommer og henter os uden for campingpladsen, og kører os hen til udlejningsfirmaet, 2 kilometer herfra, hvor vi får en lille Renault Clio udleveret.

Vi kører op til en af "de hvide byer", Ronda. Vi kører fra Estepona ved havets overflade og så er det bjergkørsel resten af vejen. Vi når op til 1410 meters højde. Vejene er OK, men der er en del trafik, og så må chaufføren bare følge med. Spaniolerne kører ikke langsomt, og i dag er der ingen specielle hensyn, når vi kører i en spansk bil!

På lang afstand kan vi se Rondas hvide huse, som ligger strøet ud over bjergsiderne. Ronda viser sig at være en hyggelig lille by med masser af mennesker på gågaden, og masser af små stejle gader. Rondas to bydele er delt af en kløft, der går ca. 100 meter stejlt ned. Vi går lidt væk fra fra menneskestrømmen og finder et godt udsigtspunkt til den "nye" bro fra 1710. Der er tre broer, som forbinder de to bjergsider, men denne er den mest spectakulære, et fantastisk bygningsværk med en dramatisk historie. Arkitekten faldt ned fra broen og døde, da han skulle gribe efter sin hat, folk er blevet smidt ud fra broen eller har begået selvmord, og de skadede heste fra tyrefægtningerne er også blevet kastet ud her!

Vi fortsætter op ad de stejle gader og når op til toppen af broen. Efter at vi har nydt udsigten, ser vi at man for 15 kr. kan komme ind og gå i broen, hvor der er indrettet en lille udstilling om brobygningen. Det skal vi selvfølgelig prøve.

Bagefter går vi hen og ser tyrefægterarenaen. Ikke så flot som den vi så i Le Puerto de Santa Maria, og så vil de have entre for indgangen. Det er ikke pengene værd. Det er et par grader koldere i Ronda end ved kysten, men det er varmt nok til at gå rundt i t-shirt.

Efter nogle timers gåtur, kører vi en anden vej tilbage, så vi kommer forbi Rondas campingplads. Vi har fået campingpladsen anbefalet, så vi vil lige se den. Pladsen er lækker, der er næsten ingen mennesker, den ligger 1,5 km fra byen og faciliteterne er OK. Denne vej er knap så stejl, som den direkte vej fra Marbella, men lige så snoet. Vi skal ikke over så høje pas, og der er ikke ret meget trafik, men vejen er selvfølgelig længere.

Udsigten er flot på hele turen, og meget afvekslende. Ind imellem er drysset små hvide byer op ad bjergsiderne. En flot, men også anstrengende køretur.

4. december
Efter en morgensvømmetur kører vi til Estepona by, mindst 6 km. fra campingpladsen. Vi går en tur rundt i byen og finder posthuset. Byen virker hyggelig nok, men lidt "søvnig". Der er et fredeligt torv med citrus-træer, og gadeskiltene er festlige, malet på kakler med citroner som udsmykning. Strandpromenaden er flot med sandstrand, palmer og juleudsmykning!.

Vi kører langs bjergene til Marbella, men har svært ved at finde en parkeringsplads, så det bliver bare til en køretur rundt i byen. Vi finder et indkøbscenter og går en tur og kigger på juleudsmykningen og de mange mennesker.

Der bliver tid til endnu en (lang) svømmetur inden aftensmad. Det er nu rart at have bademulighed i nærheden.

5. december
Vi vinker farvel til englænderne (Parton). Vi synes ikke vi fik set nok af Gibraltar i søndags. Det var svært finde parkeringsplads til autocamperen og vi havde ikke så meget tid, fordi vi skulle finde en campingplads, så vi benytter os af at vi har udlejningsbilen og kører til Gibraltar igen. Efter at have ventet i kø for at komme ind, kører vi bilen i P-hus og går rundt. Vi starter i Main Street, hvor foto-, smykke-, ur- og spiritusforretninger ligger side om side. Der er konkurrence på salget af de toldfrie varer. Vi køber et 64 mb ramkort til vores fotografiapparat, det gamle er gået i stykker, og her koster det kun 462 kr.

Hvor er det dejligt at kunne tale engelsk med folk igen. Vi dropper turen op til toppen af klippen, det er temmelig diset og skyet deroppe her til formiddag. Efter at have gået rundt i nogle timer, spiser vi frokost i byen - fish og chips. I Gibraltar Crystal, ser vi en lille udstilling om glaspustning.

Vi må holde i kø for at komme væk fra Gibraltar igen. På vejen hjem køber vi lidt madvarer, der er et par helligdage forude.

6. december
Her er det helligdag i dag, så vi har serviceret bilen, kikket på mulige fremtidige campingpladser, lavet regnskab og pakket sammen.

7. december

Vi afleverer udlejningsbilen og kører mod Malaga. Vi kører ad kystvejen 340, og det varer ikke længe før vi kommer lidt op i højderne. Omkring Malaga går bjergene næsten helt ned til vandet.

Vi stopper i Torre del Mar, øst for Malaga. Her er to campingpladser, den første var for meget "Klondike", men nr. to "Laguna Playa" er helt fin. Den ligger 300 meter længere fra byen, men der er kun 600 meter til byen, og den lange strandpromenade. Naboerne (flest tyskere) giver os en venlig modtagelse. De fleste har slået sig ned for længere tid, og der er farvede lys og julepynt i de fleste vogne.

Susan cykler ind langs strandpromenaden og gennem byen. Byen har en overskuelig størrelse, med hvide huse i flere etager. Der er palmetræer langs strandpromenaden, hvor der også står et fyrtårn. I det lokale Konsum-supermarket finder hun en dansk røget makrel, som vi får til aftensmad. Lækkert - røget makrel har vi ikke fået siden Danmark.

8. december
Det er helligdag igen i dag. Vi cykler ind til byen og kører gennem de små gader. Vi går ind og kigger på en kirkegård. Her er gravstederne stablet oven på hinanden i små boxe med blomster og mindesten foran.

På turistkontoret får vi et kort over byen og et par svenske og engelske aviser. Vi finder byens internetcafe og checker bankkontoen. I en lille rodebutik køber vi en farvet lyskæde. Hjemme sætter vi lyskæden op under markisen. Det ser festligt ud indtil der er gået et par sekunder, så begynder den at blinke hele tiden, så man bliver skør af at kigge på den. Det er ikke så underligt at den kun kostede 10-15 kr.

9. december
Det har blæst meget i nat, men vi bor heldigvis i et hjørne med rimeligt læ.

Birte (Susans moster) og Poul-Erik kommer i deres bil og henter os. De bor oppe i bjergene en halv times kørsel fra campingpladsen. Vi har ikke set deres hus før, så vi er lidt spændte. Køreturen går op gennem bjergene og husene ligger mere og mere spredt efterhånden som vi når opad. Udsigten er fantastisk. Da vi kører fra asfaltvejen får vi besked på "nu går vi over til spændende kørsel", og det gør vi! Det går stejlt op det sidste stykke vej, som bare er en hullet jordvej langs bjergsiden.

Vi når op til toppen, hvor huset ligger med fantastisk udsigt over huse og byer nede ved kysten og kystlinien kan følges ud i det fjerne. I klart vejr er der udsigt til Gibraltar og Afrika i det fjerne, men i dag er det lidt diset.

Vi får en rundvisning og huset er fantastisk lækkert. Udskårne figurer i elfenben og afrikanske masker på væggene er med til at understrege den hyggelige stemning. Vi får dejlig mad og snakken går lystigt til hen under aften, hvor vi kan nyde udsigten i mørket med byernes lys i det fjerne. Poul-Erik kører os hele vejen hjem og vi er trætte efter en dejlig dag. Vi er glade for at vi blev hentet og bragt. Turen derop i autocamperen ville have været for spændende!

* * *

Her er vores adresse til 5. januar 2002, hvis du vil sende julekort eller julepakke:

Camping Laguna Playa
Zimakoff (151)
Aptdo. Correos 15
Prolongación Paseo Marítimo, s/n
29740 Torre del Mar (Málaga)
Espana