Rejsedagbog

Baggrund
Inden rejsen
 Praktisk
Links
Forside

25. februar
I nat havde vi vores koldeste nat hidtil, 1½ plusgrad. Der er kun 2 ampere strøm på campingpladsen, så vi kan ikke koge vand i el-kedlen og vi kan ikke tænde for varmeblæseren. Vi må bruge gas i stedet.

Der er busstoppested lige udenfor campingpladsen. Med bussen kører vi ind til Firenze centrum og stiger af foran togstationen. Vi går ind på stationen og køber et bykort og en engelsk Toscana-guide. Vi har ingen guidebøger med om Italien. Under stationen er et helt indkøbscenter og en Internetcafe, så vi checker lige bankkontoen og nogle hjemmesider, før vi fortsætter rundt i byen.

Firenze er en smuk og meget malerisk by, med små smalle stræder, store luftige pladser med masser af skulpturer, en flot domkirke (den fjerde største i verden) med fantastiske loftsmalerier og floden med de mange broer.

Der er gamle, orangefarvede huse med farvede skodder og kirker med vandret grønne og hvide striber og tårne, som kan ses på lang afstand. Vi krydser Veccio-broen, en gammel bro med huse ovenpå. I de fleste af husene er der guldsmedeforretninger og her er mange mennesker.

Vi spiser frokost i Firenze inden vi tager bussen hjem. Vi stiger af et stoppested efter campingpladsen, for at se udsigten fra Michelangelo pladsen. Den ligger ligesom campingpladsen på et højdedrag over byen og der er en fantastisk panoramaudsigt over hele Firenze.

Det er småkoldt i dag, 14-16 grader, og mest overskyet. Om eftermiddagen kommer der en lille regnbyge. Der er meget larm på campingpladsen fra maskiner, som de bruger til at vedligeholde pladsen og fra kirkeklokker. Der er ingen indkøbsmuligheder og pladsen er meget dyr, så vi kører videre i morgen, selv om vi har fået et meget positivt indtryk af byen.

26. februar
Det småregner mens vi pakker sammen og på den første del af køreturen er det meget tåget. I det øjeblik vi forlader Toscana og kører ind i Emilia-Romagna området letter tågen og solen titter ned gennem skyerne. Nu kan vi nyde udsigten, mens vi kører igennem de skovklædte bjerge.

Hos en Spar-købmand køber vi ind, inden vi finder campingpladsen i Ferrara, som ligger meget stille lidt uden for byen. Campingpladsen er næsten tom, der er kun en anden beboet autocamper. Pladsen er skøn, fredelig, gode toilet- og badeforhold. Det ser ud til at være nemt at cykle ind til byen. Lige hvad vi trænger til nu. Nu mangler vi bare lidt sol, det har kun været 16 grader i dag.

27. februar
Det har været 8 grader i nat. Vi cykler en tur til togstationen og køber to billetter til toget til Venedig i morgen. Bagefter cykler vi ind til Ferrara, som er helt omringet af en bymur, og store grønne områder. Byen har en hyggelig bymidte med gamle orange og røde huse med mange små butikker. Vi går ind i en pompøs katedral og et "fort" med vindebro og vand i voldgraven. Vores lille cykeltur blev på 8 km.

Det er dejligt at være et sted, der er egnet for cyklister. Her er cykelstier og vi møder mange andre cyklister i byen.

Det går meget godt med at klare sig sprogmæssigt i Italien. Folk er meget flinke til at forstå vores engelsk/italiensk/tegnsprog. På campingpladserne har de talt rimeligt godt engelsk. De mennesker vi har mødt har været meget hjælpsomme og venlige.

28. februar
Så er det den sidste vinterdag ifølge kalenderen. Foråret er på vej, men her er det stadig køligt og diset. Det er også den sidste dag at man kan bruge Lire, som betalingsmiddel i Italien. Fra i morgen skal alle bruge Euro.

Vi tager toget til Venedig, en tur på 1 time og tyve minutter. Vi stiger ud på Venedig station og tager "vandbussen", linie 82, til området foran Marcus pladsen. Vi går en tur i de små gader, over broerne og til Marcus pladsen. Souvenir-sælgerne er lidt svære at komme forbi. De er ret ivrige. Det er sjovt at være i Venedig og se alle de ting, man har set i film og tv-udsendelser. Bent har været her en gang før, så han er vores guide i dag.

Vi tager med elevatoren op i det 100 meter høje tårn på Markus pladsen. Vi stiger ud i 60 meters højde, hvor der er en fantastisk udsigt over Venedig, og snart efter går den kæmpestore klokke i tårnet, i gang med at slå, mens vi står to meter fra den. Klokken er tolv og Susan tæller mindst 80 klokkeslag. Vi kan mærke vibrationerne for hvert slag. Det hjælper ikke på Susans højdeskræk, hun har det bedre nede på jorden igen!

Der er heldigvis ikke så mange turister i dag, så Marcus pladsen er næsten tom. Vi går ind i paladset og ser de flotte guldudsmykninger. Bagefter traver vi rundt i byen og kigger på gondolerne, Sukkenes bro, Rialto broen og de smalle gader med de maleriske, men også beskadigede og slidte huse. Her kan man sikkert godt gå vild. Der er mange butikker med masker og flotte glasting.

Vi spiser frokost på en lille restaurant. Bent bestiller en stor øl, og det får han!! Der er vist en hel liter i glasset, så han kan ikke drikke det hele. Vi går rundt i nogle timer inden vi tager linie 1 tilbage til stationen. Denne gang via Kanal Grande, så vi rigtigt kan nyde stemningen på den 45 minutter lange sejltur, inden vi tager toget hjem.

1. marts
Vi cykler en tur ind til byen. På posthuset sender vi et par breve hjem og det skaber lidt postyr på posthuset. Ekspedienten kalder på sine kollegaer, for at de kan se vores flotte klistermærker på brevene. Dem er de vist ikke vant til her.

Sent på eftermiddagen får vi nye tyske naboer, Klemens og Gisela. Vi falder i snak med dem og bliver inviteret på et glas rødvin. Det ender med at vi snakker hele aftenen, og de bruger vores computer til at sende en mail til deres søn i Brasilien. Hyggelige mennesker, som benytter friheden til 14 dages italiensk sprogskole og derefter skal til Sicilien.

2. marts
Vi får besøg af vores tyske naboer og udveksler oplysninger om campingpladser og lærer hinanden bedre at kende. Bent tager et par billeder af dem og deres autocamper, så de kan få et nyt billede med på turen. Midt på dagen kører de videre sydpå.

Vi går en tur over til idrætsanlægget, hvor der er en rugbykamp i gang. Det er overskyet, men mildt. Campingfatter er ved at male lågen til campingpladsen, men han synes vist ikke at det er særligt sjovt arbejde. Susan får helt lyst til at overtage penslen, men styrer sig!!

Vi kigger på rutemuligheder og leder efter passende campingpladser. Der er ikke mange åbne pladser på vores rute, så valgmulighederne er ikke så store.

3. marts
Juhu, solen skinner og temperaturen når op på 21 grader.

Vi nyder det gode vejr og cykler en tur ind til byen.