Rejsedagbog

Baggrund
Inden rejsen
 
 
Forside

2. juli
Vi pakker sammen og kører forbi Peter og Marianne for at få en kop kaffe inden vi forlader campingpladsen. De sidder udenfor deres "hus" og venter på os.

Det er utroligt varmt og trykkende og solen skinner. Vi gætter på, at det er i nærheden af 30 grader.

Vores foreløbige planer er at tage til en campingplads i Ipswich, som vi har fundet på vores camping-cd. Den er halvdyr, men ifølge oplysningerne, ligger den næsten midt i byen.

Vi vil ikke for langt væk, for vi har en aftale med Peter og Marianne. Vi skal mødes med dem i Debenham om en uges tid, så vi vil gerne blive i nærheden.

Da vi kommer til Ipswich køber vi en lille mikrobølgeovn, som ikke bruger for mange watt. Vi har ingen adresse på campingpladsen, så vi må spørge et par gange, før det lykkes os at finde den. Den ligger ikke midt i Ipswich, som lovet, men temmelig langt uden for byen. Hvis vi kunne bo midt i byen, ville vi gerne betale den høje takst, men hvis vi alligevel skal så langt udenfor byen, vil vi hellere finde et andet sted.

Vi kører mod Saxmundham, men holder øjnene åbne for andre campingpladser. Vi ser et skilt med henvisning til en campingplads og kører meget langt, før pladsen dukker frem midt ude i en kæmpestor skov. Idyllisk beliggenhed og fred og ro, men der er et lille problem. Vores spildevandstank er fuld, vi kunne ikke komme til at tømme den på den tidligere campingplads, men heller ikke her kan vi tømme tanken, så vi må videre igen, igen.

Køreturen mod Saxmundham foregår på nogle meget små veje. Vi møder en traktor og han må bakke og køre ind på et sidespor, for at vi kan komme forbi. Her er meget smukt, og vi kan se at de specielle "græsslåmaskiner", som de bruger herovre til at klippe buske og træer lodret langs vejen, har været flittigt brugt. Det gør, at vi mange steder kører i tunneler skabt af træer. Det tager lidt af varmen at køre inde mellem træerne.

I Saxmundham skal vi hele vejen igennem den lille by og så ligger campingpladsen ude på den anden side. Opsynsdamen er ikke til stede, men en af de andre campister er flink til at hjælpe os tilrette. Vi får tømt spildevandstanken og fylder frisk vand på bilen og prøver så at finde den mindst skrånende plads på campingpladsen. Det er lidt svært, for der er skråt over det hele, men her ser hyggeligt og fredeligt ud, så vi gør et forsøg, og med både de store og små niveleringsklodser under baghjulene lykkes det faktisk at få bilen nogenlunde lige. Vi slår os ned, og pakker ud.

Vi sidder og nyder solen, da opsynsdamen ved syvtiden kommer og hilser på os. Hun fortæller os at vi måske kan finde en mere jævn plads oppe på toppen af bakken og giver os nøglekoden til toiletblokken. Der er kun to pladser ledige med strøm, så vi lægger alting ind i camperen, og kører op ad bakken, for at finde en mere jævn plads. Det lykkes og vi pakker ud igen her, hvor vi har en pragtfuld udsigt ud over pladsen og landskabet.

Vi har gratis underholdning hele dagen. Der er udsigt til tennisbanerne, hvor der er godt gang i træningen, og lige bag campingpladsen er en klub med modelfly i gang med flyveturene, så vi kan sidde og nyde de akrobatiske øvelser med de små fly. I nærheden af campingpladsen, kan vi stå og se på "græsbowling". En sport udøverne går meget op i, med deres hvide skjorter og grå bukser.

3. juli
Det er skønt vejr. Solen skinner fra en skyfri himmel. Det er 28-30 grader. Næsten for varmt. Vi cykler ind til byen. Det er en lille by og det tager kun 5-10 minutter at cykle derind. Der er ikke så meget at kigge på, men et godt stort supermarked og så må man jo slappe lidt af også?

Der er en togviadukt over hovedvejen, men vi kan ikke se en station. Ellers kan vi måske tage et par udflugter med toget?

Over campingpladsen er der nogle meget store fugleflokke, der flyver rundt og larmer, men vi kan ikke rigtigt finde ud af om det er krager eller råger? Fuglene er store og sorte.

Opsynsdamen kommer forbi og skal lige høre om vi er faldet godt til rette på vores nye plads. Vi kan svare at alt er OK. Vi spørger om der er en station, og får forklaret hvor den ligger med en god skotsk accent, selv om det er 30 år siden, hun har boet i Skotland. Vi får lige et ekstra pluspoint, da vi fortæller, at vi selvfølgelig skal til Skotland lidt senere.

4. juli
Det er varmt og skyfrit igen, men heldigvis ikke så varmt som de seneste dage, KUN omkring 23-25 grader og der kommer jævnligt en skøn kølig brise.

Susan cykler ind til byen, udforsker området lidt mere, finder stationen og får en køreplan. Vi kan enten køre mod Ipswich eller Lowestoft.

Det er onsdag, så på pladsen ved siden af hovedgaden, er markedsdagen i fuld gang. Man kan købe planter, grøntsager, tøj og værktøj. En blandet landhandel..

Vi nyder solen og slapper af i varmen.

5. juli
Så er det tid til at skifte gasflaske igen (vi bruger kun 7 kilos gasflasker nu).

Dagens gratis underholdning er sikret, da vi kan se (og høre) 2 jetjagere eskortere et mindre fly. De flyver flere runder over campingpladsen. Det er sikkert en øvelse. Senere ser vi de to jagere flyve rundt igen, men denne gang uden "ekskorte".

Vi cykler ind til byen. Vi skal en tur på posthuset. Der er ikke samme service, som vi er vant til derhjemme. Vi skal have porto til et par breve, så vi vejer brevene, og får frimærkerne udleveret. Vi må selv sætte dem på brevene, og så skal vi aflevere brevene i postkassen udenfor!

Vi nyder solen og stilheden på campingpladsen. Der er ikke meget aktivitet i dag, men det er selvfølgelig også meget varmt. Vi hører i fjernsynet, at der er hedebølge i Danmark, så de har det ligeså varmt som os. Det er regnvejr i resten af England og i Wales har der været oversvømmelser, men vi bor lige på en lille plet, som har samme gode vejr som Danmark.

6. juli
Solen skinner og det er nok 28-30 grader varmt.

Vi cykler til stationen og køber billetter til togturen til Ipswich. Billetterne er temmelig dyre, 10 £ for to returbilletter og turen tager ca. 35 minutter. Vi venter på toget, der er flere der skal med, så vi er lidt overraskede, da vi ser toget komme. Der er kun 1 vogn på det lille gamle tog.

Vores togbilletter gælder også til bybusserne, så vi hopper på en bus ind til centrum. Vi går rundt og kigger på byen. Ipswich er en rimelig stor by og der er masser at kigge på. Vi finder et informationskontor og får et bykort. Vi overvejer at tage en rundtur på bryggeriet, Englands næstældste, men der er kun rundvisninger om fredagen, så det dropper vi igen. Marianne har fortalt at vi skal se Buttermarket, et stort forretningscentrum, så det gør vi selvfølgelig.

Vi ser tilfældigt et skilt til biblioteket, så vi kan lige checke vores bankkonto og se om der er nogle e-mails. Der er forskellige procedurer på hvert enkelt bibliotek, her skal vi registreres og have en pinkode for at kunne logge på maskinen. Første logon-forsøg får pc'en til at "gå i sort". Bibliotekaren mener, at det er fordi Susan taster for hurtigt!! Andet forsøg lykkes bedre, og vi får adgang til vores mail.

Vi har flere gange set navnet Debenham på en forretning. Det er navnet på den by vi skal møde Peter og Marianne i, i overmorgen, så vi må lige ind og se hvad det er. Det er et stormagasin, og de er altid rare at have i nærheden, hvis man får brug for et toilet, når man er på tur!

Lige præcis med hensyn til toiletter er vi til tider nødt til at gå på kompromis på turen. De offentlige toiletter og toiletterne på campingpladserne er ikke altid lige lækre. Specielt på de billigere pladser og pladser med mange børn bliver der svinet godt til uden tanke på den næste bruger. Generelt oplever vi at englænderne ikke går så højt op i orden og rengøring. Det er svært at finde papirkurve, så der ligger affald mange steder. Nå, men det er et sidespring, tilbage til turen.

Det er så varmt at vi helst vil spise frokost inde i skyggen, så vi finder en hyggelig pub og får lidt at spise og drikke. Der er sjældent langt til en pub, og man kan som regel altid få et eller andet let at spise.

Da vi kører med toget hjem igen, må vi lige kigge to gange for at være sikre på at det er rigtigt. På en mark ser vi en masse lamaer, som går rundt og græsser og hygger sig. Sjovt.

Cyklerne står heldigvis stadig på stationen. Vi var ellers blevet advaret mod at lade dem stå der, mens vi tog til byen. Der er heller ikke nogle cykelstativer. Vi forsøger at få fat på et flute hos bageren på vejen hjem, men underligt nok, holder alle forretningerne lukket. Vi kan ikke finde ud af hvorfor.

7. juli
Det har regnet lidt i nat. Vi møder "the warden" (opsynsdamen), Jean med den skotske accent, og betaler for vores ophold, så vi kan køre, når det passer os i morgen. Vi betaler 6 £ pr. nat + el. Den billigste plads i England indtil videre.

Der er et opslag i toiletbygningen. Der skal være håndværks- eller håndarbejdsmarked i dag, og der står at det er en tur værd, så vi går ind til byen. Markedet er en opvisning i forskellige fritidsaktiviteter for byens borgere. Der er håndarbejder, malerier, smykker og mange andre småting, men ikke noget vi synes er ophidsende.

Vi går i stedet over til supermarkedet og handler. Vi går hjem igen i nogenlunde tørvejr. Det har ellers regnet inden vi gik og da vi kommer hjem begynder regnen og det siler ned igen det meste af dagen.

Vi tømmer spildevandstanken og hælder nyt vand på, så vi er klar til at køre til Debenham i morgen.

Tour-de-France starter i dag, så det skal der også findes tid til. ;o)